‘Omroep PowNed uit het bestel flikkeren’

PowNed moet uit het bestel gezet worden als blijkt dat de omroep daadwerkelijk de Onno Hoes-tapes heeft gemanipuleerd. Dat vindt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van Nu.nl, heeft hij laten weten op Radio 1. Het PowNed-programma PowNews deed net alsof Hoes het woord ‘pijpmondje’ gebruikte tijdens een date met een jonge toyboy, maar dat heeft hij in werkelijkheid nooit gezegd. “Dat is tot nu toe onderbelicht“, vindt Hoekman, die PowNed op de vingers tikt.

Hoekman vindt het schandalig. “Ik zou zeggen: een publieke omroep die zich schuldig maakt aan het bewust manipuleren van beelden om een bestuurder te beschadigen, moet zo snel mogelijk uit het bestel flikkeren.”

Hij vindt het sowieso al ongepast dat PowNews de date van Hoes met lokhomo Robbie Hasselt op de buis bracht. “Er zijn twee stappen. Stap één is: neem je de beslissing een camera in te zetten? En vervolgens: ga je dat ook uitzenden?

Je kunt ook zeggen dat je alleen stap één doet om bewijsmateriaal te verzamelen en daarmee naar betrokken gaat en daarover een verhaal maakt. Zonder het bewijsmateriaal uit te zenden.”

Lees ook: Onno Hoes: ‘Ik heb nooit ‘pijpmondje’ gezegd’ (1 juli)

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen