Fons van Westerloo vindt NOS erg zuur

Foto: RTLFons van Westerloo vindt dat de NOS over het algemeen erg zuur naar buiten treedt. Dat schrijft de voormalig baas van RTL én SBS in De Telegraaf. De reactie van NOS-baas Jan de Jong op het kwijtraken van de Olympische Spelen aan Eurosport vindt hij exemplarisch. “Hij reageerde rondweg zuur, alsof de Nederlandse sporters straks niet meer op Nederlandse zenders te zien zullen zijn“, aldus de tv-kenner, die het onhandig vindt dat De Jong Eurosport tegen zich in het harnas jaagt.

Toen Jack van Gelder recentelijk zijn overstap van de NOS naar Sport1 bekendmaakte, trok de NOS de vergelijking met een voetballer die in de nadagen van zijn carrière nog even zijn zakken gaat vullen in Qatar. “Flauw en niet chique.

Het is vervelend als je een grote tv-ster of een belangrijk rechtenpakket kwijtraakt, weet Van Westerloo uit ervaring, maar de kijker ligt er niet wakker van. “Wie weet nog dat Expeditie Robinson eerst op SBS was te zien voordat het via Talpa bij RTL5 belandde?

Hetzelfde geldt voor de Champions League, die de NOS heeft verloren aan SBS, aldus Van Westerloo. “Een kwestie van een ander knopje op de afstandsbediening indrukken.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen