Netflix-abonnees kijken minder NPO, RTL en SBS

Mensen die een abonnement op Netflix hebben kijken aanzienlijk minder naar reguliere tv-zenders als die van NPO, RTL en SBS dan mensen zonder abonnement. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. Inmiddels heeft één op de zeven Nederlandse huishoudens een abonnement op Netflix. “Zij kijken bijna een derde minder naar live tv dan niet-Netflix abonnees, ofwel ruim een half uur per dag minder”, schrijft Telecompaper, dat zich baseert op cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar.

Andere vormen van videoconsumptie zijn wel populairder onder Netflix-abonnees, zoals het terugkijken van programma’s via televisie (6 minuten meer) en het bekijken van video’s op internet (7 minuten meer).

Netflix-abonnees kijken per dag gemiddeld één uur naar Netflix of een andere VOD-dienst, zoals NLziet of Videoland Unlimited.

Tot slot concludeert Telecompaper nog dat de tv-penetratie in Nederland, het aantal mensen met een tv-abonnement, nog niet daalt, ondanks de opkomst van Netflix. Dat is in de VS wel aan de hand.

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen