Dione de Graaff juichte niet om vertrek Mart Smeets

Foto: ANPDione de Graaff juichte niet toen de stekker uit De Avondetappe van Mart Smeets ging. Dat vertelt de presentatrice, die opvolger Studio Tour presenteert, in Avrobode. De Graaff was niet in jubelstemming door Smeets’ exit. “Haha, nee hoor. Ik kan mijn wielerliefde heel goed uiten zonder een programma. Op de bank voor de tv of langs het parcours van een wielerkoers. Daarbij heb ik – en dat leer je wel bij Studio Sport – heel veel geduld. Ik wist dat mijn tijd ooit zou komen.

Het compleet nieuwe Studio Tour is de opvolger van De Avondetappe. “Wat ik vooral leuk vind, is dat ik mag meewerken aan een nieuw programma. Dat we vanaf nul iets aan het opbouwen zijn, is een mooi proces om mee te maken.”

Ze voelt niet de druk dat het programma De Avondetappe moet overtreffen. “Ik heb dat gevoel niet. En ik ben inmiddels ook geen groentje meer, hè.

Smeets liet dit weekend in De Telegraaf weten dat hij het einde van De Avondetappe onbegrijpelijk vindt. De show had volgens hem prima verder gekund zónder hem.

Iedereen in televisieland die logisch nadenkt, snapt dat je zo’n goed bekeken programma niet zomaar van de buis kunt gooien. Maar baasjes zijn er om soms stupide beslissingen te nemen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen