Geert Wilders: ‘NOS bah, hulde voor RTL’

Foto: EenVandaagGeert Wilders is niet te spreken over het werk van NOS-verslaggever Ron Fresen. Zijn collega Frits Wester van het RTL Nieuws doet het beter. Dat vindt de PVV-voorman, laat hij blijken op Twitter. Zowel Fresen als Wester spraken Wilders over de aanslag op een bijeenkomst in Texas, waar hij had gesproken. “Ron Fresen knipt alles wat ik over Mohammed heb gezegd uit interview. Zeker omdat ik zei: ‘U zult dit er wel weer uitknippen’. Bah bah“, twittert de veelbesproken politicus. 

Het interview dat Frits Wester hield met Wilders is integraal gepubliceerd op internet. “Zo kan het dus ook, ongecensureerd, hulde voor RTL“, zegt hij.

Wilders heeft in het verleden regelmatig uitgehaald naar de ‘linkse’ NOS. Oud-hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal zei jaren geleden dat hij soms bewust geen aandacht besteedt aan Wilders. “Je biedt toch een podium aan iemand.

Bij RTL Nieuws heeft Wilders echter ook wat vijanden. Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van de nieuwsrubriek, zei vorig jaar dat hij Wilders ‘misselijkmakend’ vindt. Ook RTL 4-baas Erland Galjaard is anti-Wilders.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen