Achtuurjournaal voor het eerst in HD-kwaliteit

Foto: NOSHet Achtuurjournaal, op de meeste dagen het meest bekeken tv-programma van de dag, is vanavond voor het eerst in HD-kwaliteit te zien. Ook het Zesuurjournaal, het Jeugdjournaal en Nieuwsuur gaan over. Dat heeft de omroep laten weten. Alle NOS-programma’s worden nu uitgezonden in de beeldstandaard van deze tijd. Eerder schakelden de sportprogramma’s van de NOS al over en in november vorig jaar volgden de dagjournaals, NOS op 3 en het late journaal.

Uitzenden in HD is niet alleen een kwestie van een paar nieuwe camera’s aanschaffen, benadrukt de omroep. “Om de hoge beeldkwaliteit aan te kunnen, moet bijna alle apparatuur in de regieruimte worden vervangen. Een kostbare zaak, en de reden waarom met de ombouw is gewacht totdat de apparatuur was afgeschreven.”

Zonder dat de kijker er iets van heeft gemerkt, is de afgelopen vijf maanden de regieruimte leeggehaald en weer opgebouwd, zijn de nieuwe spullen getest en is het personeel opgeleid en getraind.

Maar nu is dan ook de laatste televisiestudio in het NOS-gebouw vernieuwd. Met als gevolg: haarscherp beeld voor alle NOS-uitzendingen, met betere en mooiere kleuren en meer diepte in de decors.”

Het RTL Nieuws zendt sinds begin 2014 al uit in HD-kwaliteit.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen