Rutger Castricum weigert Pauw en Jinek

Geplaatst op ma 30 mrt 2015 om 16:05

Rutger Castricum schuift niet graag aan in praatprogramma’s als Pauw en Jinek. Dat vertelt hij in een interview met NRC Next. Castricum geeft niet graag interviews. “Ik vind het gewoon zonde van mijn tijd. Dit ook. Haha. Ik word gewoon zo moe van al die BN’ers die overal maar over zichzelf zitten te vertellen. Ik werd laatst gebeld door Pauw, of Jinek, ik weet het even niet meer, maar het ging over De Kuip. Of ik mijn ongezouten mening wilde komen geven? Vreselijk“, zegt de televisiemaker.

Er is geen haar op zijn hoofd die denkt aan het aanschuiven in talkshows. “Ik ga dat niet doen. Waarom zou ik daar gaan zitten? Dat is alleen maar imago. Schaven en schuren om de bal hoog te houden.

Dat hij in talkshows aan zijn imago kan werken, zegt Castricum niets. “Ik hoef dat niet te doen. Ik heb vanaf het begin de ambitie gehad om geen allemansvriend te zijn. Ik wil geen gezellige sufferd zijn.”

Castricum en zijn werkgever PowNed zijn dit tv-seizoen gestopt met het dagelijkse PowNews om het wekelijkse Studio PowNed te maken. “Ik was wel toe aan iets anders”, vertelt hij.

Van de negatieve reacties ligt hij niet wakker. “Kijk, ik ben begonnen bij GeenStijl. Als iemand tegen reacties moet kunnen, dan ben ik dat.

En daarbij: ik deel uit. Dan kun je ’m terugkrijgen. Dat hoort bij wat ik doe.
22 Reacties op “Rutger Castricum weigert Pauw en Jinek”


 1. Edwin

  Ik walg van PowNed en kijk er nooit naar, tenzij ik soms langs zap zoals afgelopen week toen oa Lee Towers te gast was. Wat mij toen wel opviel was dat deze Rutger in tegenstelling tot wat we van hem gewend zijn best braafjes en respectvol was.

 2. peter

  Hij durft niet .

 3. corine

  Hij heeft groot gelijk! En ik kijk erg graag naar Powned. Jongen met lef!

 4. Frutselov

  ‘En daarbij: ik deel uit. Dan kun je ’m terugkrijgen. Dat hoort bij wat ik doe.”’

  Klasse.

 5. Bas

  Ik vrees dat hij niks te vertellen heeft of bang is aangepakt te worden door Pauw of Jinek. Ooit eens werd een redacteur van Geenstijl geïnterviewd bij de Vara door Hanneke Groenteman en Francisco van Jole. Die beste man stotterde en zweette als een bezetene. Na die uitzending kwam hij minstens 20 kilo aan aan. Ik weet zijn naam niet meer maar schuilnaam was Hoxha. Rutger wilt blijkbaar niet zo eindigen.

 6. Anoniem

  Sinds hij bij DWDD is aangepakt durft hij niet meer.

 7. Casper H.

  Inderdaad Anonymous, bij DWDD viel hij volledig door de mand. Cognitieve dissonantie zullen we maar zeggen.

 8. capo

  Zelf heeft hij ook niet echt gasten die er toe doen, of wel?

 9. Paul

  jinek weigeren ,tuurlijk ,ik zou ook de jinek kliniek weigeren,ben niet gek zeg

 10. Kaaskijker

  Bas
  maandag 30 maart 2015 om 18:25

  Bert Brussen was ook eens te gast geweest bij DWDD. Mocht iets zeggen over de ‘dodebomen’ journalistiek, maar daarvoor moet je wel eerst weten wat goede journalistiek is voor de 21e eeuw. Daar kwam dus niks zinnigs uit. Geenstijl leunt zwaar op de arbeid van “papieren” journalisten.

  Voor Rutger Castricum gelde dat ook met zijn boekje. Dat was zo’n ongelofelijk nihilistisch kutboekje over Ibiza dat alleen sukkels het zouden kopen. En het leek wel dat hij er zelf ook niet veel om gaf.

 11. Nou nou

  Ik vind Rutger geweldig, maar dit val me van hem tegen zeg.

 12. Nou nou

  Met andere worden hij is verbaal niet sterk. Hij had ze verbaal kunnen aanpakken.

 13. Geert

  Zoveel lef ? Dat kan hij gewoon niet aan!

 14. Bieter

  Het is een kwestie van zelfkennis, Rutgers algemene ontwikkeling staat hem niet toe om met hoger opgeleide mensen een gesprek te voeren.

 15. Anouk

  Sinds het ontluisterende optreden bij Matthijs, is het. Huilie huilie en niet durven. Alleen een grote bek als het mijnheer uitkomt.

 16. My name is Jansen

  Anouk heeft een baard.

 17. Anoniem

  Anti-zwartepiet huiliehuilies en de islammeren. De ondergang van Nederland

 18. Anoniem

  De ondergang van Nederland is de opkomst Wilders en die achterlijke T0kkies die PVV stemmen.

 19. Anoniem

  De ondergang van Nederland is Allah en die andere rotzooi die erbij hoort

 20. Ome Willem

  Bij DWDD is hij een keer flink aangepakt en zat hij met een rooie kop en bek vol tanden, die durft helemaal niet naar Pauw, want dan gaat hij voor de bijl.
  Heeft wel wat weg van Wilders, schelden op afstand tegen degene waar ze het meest bang voor zijn, maar de confrontatie durven ze niet aan te gaan….

 21. Anoniem

  De ondergang van de wereld is onverdraagzaamheid tegenover elkaar.

 22. Passé

  Rutger Castricum is passé , powned is passé

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.