Rutger Castricum weigert Pauw en Jinek

Rutger Castricum schuift niet graag aan in praatprogramma’s als Pauw en Jinek. Dat vertelt hij in een interview met NRC Next. Castricum geeft niet graag interviews. “Ik vind het gewoon zonde van mijn tijd. Dit ook. Haha. Ik word gewoon zo moe van al die BN’ers die overal maar over zichzelf zitten te vertellen. Ik werd laatst gebeld door Pauw, of Jinek, ik weet het even niet meer, maar het ging over De Kuip. Of ik mijn ongezouten mening wilde komen geven? Vreselijk“, zegt de televisiemaker.

Er is geen haar op zijn hoofd die denkt aan het aanschuiven in talkshows. “Ik ga dat niet doen. Waarom zou ik daar gaan zitten? Dat is alleen maar imago. Schaven en schuren om de bal hoog te houden.

Dat hij in talkshows aan zijn imago kan werken, zegt Castricum niets. “Ik hoef dat niet te doen. Ik heb vanaf het begin de ambitie gehad om geen allemansvriend te zijn. Ik wil geen gezellige sufferd zijn.”

Castricum en zijn werkgever PowNed zijn dit tv-seizoen gestopt met het dagelijkse PowNews om het wekelijkse Studio PowNed te maken. “Ik was wel toe aan iets anders”, vertelt hij.

Van de negatieve reacties ligt hij niet wakker. “Kijk, ik ben begonnen bij GeenStijl. Als iemand tegen reacties moet kunnen, dan ben ik dat.

En daarbij: ik deel uit. Dan kun je ’m terugkrijgen. Dat hoort bij wat ik doe.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen