‘Slagbomen op Media Park komen niet terug’

Pieter Broertjes, de burgemeester van hoofdstad Hilversum, is er geen voorstander van om het Media Park weer af te schermen met slagbomen. Dat heeft hij laten weten aan de NOS. Na de moord op Pim Fortuyn is het park tien jaar afgesloten geweest door slagbomen. “Daar hebben we slechte ervaringen mee. Dat is uitermate slecht geweest voor het imago van het Media Park. We moeten op andere manieren de beveiliging verbeteren“, reageert Broertjes bij de omroep.

Volgens Broertjes moet er een afweging gemaakt worden. “Wil je openheid nastreven? Wat voor consequenties heeft het als je mensen achter glas zet? De adviezen zijn om dat niet te doen, om te de-escaleren en mensen niet op ideeën te brengen.

Je kunt de deur later open doen en eerder dicht, maar de NOS krijgt zo veel bezoekers dat het bijna niet te doen is om ze allemaal aan de deur te vragen voor wie ze komen.

Volgens de politie is de beveiliging van het NOS-gebouw optimaal, maar kom je met een wapen ‘altijd’ binnen. Wel wordt de beveiliging aangescherpt.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen