Edwin Evers woest over vernederen Onno Hoes

Foto: Dirk-Jan van DijkEdwin Evers vindt het verwerpelijk dat PowNews en toyboy Robbie Hasselt de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes in de val hebben gelokt. Dat heeft hij laten weten op Radio 538. Hasselt heeft stiekem zijn afspraakjes met een hitsige Hoes gefilmd en de beelden verstrekt aan PowNews. “Dat kan toch niet? Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Waarom doen we dit in godsnaam? Waarom willen we mensen zo kapotmaken op deze manier? Wat heeft dit in godsnaam voor zin?“, aldus Evers.

De radiomiljonair kan er niet over uit. “Ik kan me er echt boos om maken. Ik vind het zo erg, serieus. Wat zijn dit voor praktijken om dit te doen? Om iemand zijn hele leven zo op straat te gooien?

Evers vindt Hasselt walgelijk. “Ik vind dat hij die man gewoon in de val laat lopen. Het ergste vind ik nog dat die Robbie Hasselt een verborgen camera opgehangen heeft gekregen van PowNews. Hij heeft aan tafel gezeten met het doel om hem te pakken.”

Hoes was tijdens de gesprekken behoorlijk opgewonden. “Die man voelt zich veilig in een privéomstandigheid, waarbij hij denkt alles te kunnen zeggen. Nu moet hij voor het ganze land met de billen bloot. Ik vind dat op zijn zachtst gezegd niet chic“, vindt Evers.

Evers denkt dat Hoes nu wel moet afstappen als burgemeester van Maastricht, maar vindt dat wel erg. “We kunnen van alles van die afspraak vinden, dat het een man is van 50 met iemand van 20, maar dat kan allemaal. Het zijn allebei mensen met verstand. Je gaat er vanuit dat je in een veilige privé-omgeving zit en dan word je zo voor het hele land te kakken gezet.

Het is absoluut waar dat hij een voorbeeldfunctie heeft en misschien beter had moeten weten, maar dit gaat te ver, vind ik. Er is een sfeer in Nederland van: als we iemand kunnen pakken, dan naaien we hem erbij. Het wordt een beetje naar.

Ook de rol van PowNews vindt Evers twijfelachtig. “Is dit journalistiek of sensatiezoekerij?

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen