Woede om witte pieten in Sinterklaasjournaal

Foto: Daniel J Ashes

Het introduceren van witte pieten in het Sinterklaasjournaal heeft tot woedende reacties geleid op sociale media. Veel mensen vinden dat omroep NTR morrelt aan het traditionele decemberfeest. Dat is onder meer te lezen op Twitter. Ene Joost weet bijvoorbeeld niet hoe hij de nieuwe kleur van Piet moet uitleggen aan zijn kinderen. “Dank u Sinterklaasjournaal dat er hier eentje van zes jaar bedroefd is omdat de zwarte Pieten gewoon verklede grote mensen zijn! #fail #fail“, zegt hij.

Ook Raycon vindt het niet kunnen. “En ja hoor, hier heb je het gezeur al. Blanke pieten in het Sinterklaas journaal en glijdend door de schoorsteen. SCHAAM JE omroep NTR.”

Frans is eveneens boos op de publieke omroep. “Jahoor toch traditie verraad in het Sinterklaas journaal. Beetje jammer van de npo.

Voormalig NOS-baas Hans Laroes kan er wel om lachen. “Zijn er defibrillatoren op twitter beschikbaar? Voor al die ontploffende witte piet-haters.

Henk Westbroek is vóór Zwarte Piet. “Nu er voor het eerst witte pieten in het sinterklaasjournaal zijn opgedoken is het onlogisch dit een zwarte dag te noemen.”

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen