Tanja Jess vindt dat Sinterklaasjournaal stookt

Tanja Jess vindt dat omroep NTR met het Sinterklaasjournaal erg stookt tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Dat heeft de actrice laten weten in Pauw. Jess ergert zich. “Ik vind het storend dat er naar mijn idee een beetje gestookt wordt. Je krijgt eerst een promo waarin geroepen wordt dat er een regenboog aan komt, dus de ene partij denkt ‘yes!’ en de andere partij denkt ‘wel, verdorie!’. Nu heb je de eerste aflevering en wordt er gezegd: ‘Het is al 100 jaar zo en het moet gezellig ouderwets zijn.’

Dat is onhandig, vindt Jess. “Dan worden alle anti-Pieten weer boos en emotioneel en alle pro-Pieten steken misschien wel vuurwerk af. Je werkt de polarisatie eigenlijk een beetje in de hand en dat vind ik een beetje link.”

Er wordt volgens haar sowieso te veel op het Sinterklaasjournaal gelet. “Het verbaast me enigszins dat het Sinterklaasjournaal nu blijkbaar dé autoriteit is geworden die gaat bepalen hoe Piet eruit gaat zien. Wanneer is dat gebeurd? Je hebt ook dé intocht en daar worden ook keuzes gemaakt. Dat vind ik op zich al wonderlijk.”

Jess blijft bij haar standpunt: Zwarte Piet moet weg. “Mijn kind, dat drie jaar oud is, ziet op school een donker jongetje en denkt: hé, Zwarte Piet!

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen