Minister Hennis gaat letten op beeldregistratie NOS

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert ligt niet wakker van de manier waarop haar persconferentie met minister Lodewijk Asscher over de inzet van F-16’s en militairen in Irak in beeld werd gebracht. Dat zegt ze dit weekend in de Volkskrant. Hennis kreeg kritiek op haar oranje shawl. “Het laatste waaraan ik die dag dacht, was wat ik zou aantrekken. Er is dag en nacht gewerkt aan die missie. Vervolgens is er veel commentaar geweest op het feit dat ik een stuk kleiner ben dan Lodewijk Asscher“, zegt ze.

Daardoor keek Hennis tijdens de conferentie letterlijk tegen hem op. “Weet u, als het echt gaat om de beeldregistratie van de NOS, dan zal ik daar de volgende keer op letten.

De minister vindt dat ze wel heel snel kritiek krijgt. “Soms denk ik ook: ik word wel heel erg nauwlettend in de gaten gehouden. Er worden veel columns geschreven over hoe ik eruitzie, terwijl ik nooit iets heb gelezen over slechtzittende maatpakken van mijn voorgangers. Houd op zeg.

Hennis is hierdoor minder spontaan geworden. “Wat mij een paar keer in het begin als minister is overkomen: dat ik na een uitspraak meteen een spoeddebat had.

Na drie keer Kamervragen dacht ik: zoek het maar even lekker uit, ik zeg even niks.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen