Radio 10 groter dan Radio Veronica

Geplaatst op di 30 sep 2014 om 11:35

Radio 10 is net een jaar terug op de FM, maar nu al groter dan Radio Veronica. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek die vanmorgen bekend zijn gemaakt. In de periode juli-augustus kwam Radio 10 uit op 4,2 procent marktaandeel. “Radio 10 begint nu echt positie te krijgen in de radiomarkt. Sinds vandaag zijn we met 4,2 procent marktaandeel zelfs groter dan Radio Veronica dat 4,1 procent marktaandeel heeft gerealiseerd“, zegt directeur Carlo de Boer.

Een nieuwe mijlpaal, aldus De Boer. “Terwijl we nog maar net zijn gestart op FM. Wij zijn ervan overtuigd dat Radio 10 de komende tijd nog verder zal groeien.

Zusterzender 100%NL was juist net iets kleiner dan Radio Veronica met 3,9 procent marktaandeel.

Zes radiozenders zijn groter dan Radio 10, namelijk Radio 538 (11,1 procent), 3FM (10,2 procent), Sky Radio (9,7 procent), Q-music (9 procent), Radio 2 (8,9 procent) en Radio 1 (7,7 procent).
31 Reacties op “Radio 10 groter dan Radio Veronica”


 1. Mosselman

  dat zat er dik in.

  zelfs een 3fm laat met zijn ’90s request week zien dat er zo veel meer mogelijk is dan de zoveelste top 500 van de 80s/90s zoals veronica doet.

 2. Anonymous

  Veronica is ook een onzin zender.

  Oudelullenzender is het geworden.

  Ik mis gewoon de tijd van Veronica FM met Jensen in de middag enzo.

 3. Anonymous

  Veronica is ook een onzin zender.

  OudeL.u.llenzender is het geworden.

  Ik mis gewoon de tijd van Veronica FM met Jensen in de middag enzo

 4. Marc

  Ondanks dat het zomermeting is en anders is als in de rest van het jaar, is dit een behoorlijke prestatie. En het geeft maar weer aan dat Veronica niet op de goede weg is want deze daling is niet alleen in de zomermeting maar het is gewoon een duidelijk dalende trend aan het worden, al maanden…

 5. wauter

  Tja was te verwachten. Ze hebben werkelijk waar een afschuwelijke playlist met alleen maar k*tmuziek. Die playlist bestaat uit 100 platen die elke dag in een andere volgorde gedraaid worden. Ik luister tegenwoordig naar radio 10 en naar radio 2. Gewoon gezellige zenders en lekkere muziek. Radio Veronica heb ik verbannen van mijn voorkeuze toets.

 6. Anonymous

  Doe mij maar Decibel!

  Met die rewind hits. Tenminste de leuke 90’s hits.

 7. Börüs

  De Boer moet toch eens leren lezen.
  Radio Veronica heeft volgens de laatste cijfers 1.338.000 luisteraars.
  Radio 10 heeft volgens de laatste cijfers 1.021.000 luisteraars.
  Dus wie is nou de grootste?

 8. dre

  Ja als ouwehoeren belangrijker is dan Muziek draaien dan ga je er een keer aan .
  En mister money de zwart eruit knikkeren.die verziekt alles .

 9. Alex

  Gefeliciteerd Niels Hoogland, je hebt Veronica helemaal de afgrond in geholpen.

 10. anonymous

  Idd, allemaal de schuld van Niels.
  Wie heeft hem in godsnaam ooit naar Veronica gehaald?

 11. Dré

  De Boer zegt dat ze nu zelfs groter zijn dan Radio Veronica, maar Radio Veronica heeft veel meer luisteraars? Dat is dus liegen…
  En komt het nu door het enorme succes van Radio 10 of door de enorme stap terug van Radio Veronica…dus je hebt een hoger marktaandeel doordat je concurrent veel laat liggen…en niet zozeer dat Radio 10 het zo goed doet.
  In september zal Radio Veronica weer Radio 10 inhalen als Jeroen van Inkel in de cijfers komt…

 12. HuilieHuilie

  Ik mis Radio Veronica en Radio Noordzee International, de eerste commerciele en de enige echte radio zenders van ons land. Dat was nog eens pionieren en radiomaken!

 13. Ivo

  Offtopic: Heerlijk, die persberichtenretoriek van De Boer altijd. *kuch*
  Ontopic: Als je even goed naar de cijfers kijkt, zie je dat Radio 10 op zich helemaal niet stijgt. Ze worden ‘groter’ dan Veronica omdat Veronica (maar door) zakt.

 14. Dré

  Knap hoor winnen van een verliezer….erg sterk meneer De Boer.

 15. Dré

  En ja…Radio 10 is Radio Veronica voorbij op 10 jaar en ouder, maar ze zijn gewoon sterker in 50+ en laag opgeleiden….niet bij 10-49 jaar en AB1…dus je bent groter met niets…

 16. Mediaprak

  De persberichtjes retoriek doet t waarschijnlijk goed bij de advertentie verkoop afdeling. In 2000 heeft Sky groep een ‘trucje’ uitgehaald om de ‘gouwe ouwe’ zender binnen te halen. Waardoor 538 groep gedwongen was om Radio10 uit te blijven zenden op de middengolf. Nu ze beide weer op FM uitzenden, vechten ze zich beide de tent uit.. Zonde hoor. Veronica had als ‘hitradio’ de concurentie moeten aangaan met Q, 538 en 3FM.

 17. piet

  Ze moeten bij Radio 10 niet zo groot doen.
  Ze hebben nog lang de luistercijfers niet van die tijd toen 10 ook op fm zat.
  Toen draaien ze nog veeel sixties en seventies .Dat is wel een stuk minder geworden. Het is nu veel ABBA en QUEEN wat je hoort.
  Daarom luister ik ook veel naar Radio 5 Nostaglia die draaien wel de 60,s en 70,s.

 18. Barry de balon

  Radio 10 is in marktaandeel groter dan Veronica, dus Carlo de Boer liegt niet. Ook het marktaandeel in de doelgroep 20-49 is met 4,2% fors gestegen. Lullig voor de Veronica medewerkers hier, maar Radio 10 doet het gewoon goed en is groter dan Veronica

 19. peter1

  Veronica moet het roer helemaal omgooien , terug naar de formule die ze op zee
  hadden , waar ook het Hollandstalig een belangrijke plaats in had
  en inderdaad PIET wat mankeert er aan de jaren 60 70,
  Helemaal niets, maar dat mag niet van de adverteerder
  daardoor wordt het radiolandschap verziekt.
  Heb zelf 20 jaar radioprogrammas gemaakt met het oude Veronica format
  en met succes, maar moest stoppen vanwege de adverteerders die klaagden
  over de formule .
  Ik moest hip en voor jong gaan draaien en zeker geen Hollandstalig
  en dat is de pest voor iedere station die breed wil draaien en van alles wat!

 20. Börüs

  @Mediaprak: Radio Veronica heeft in 2003 m.b.v. de Sky Radio Group het Gouwe Ouwe kavel in handen gekregen. Dat betekend dat Radio Veronica 95% platen moet draaien van 5 jaar of ouder. Radio 10 heeft die beperking niet.

 21. Wim van Lenthe

  Wat een gemekker over Radio Veronica…
  Dat radio 10 zou gaan groeien zat er dik in maar moet eigenlijk een gouwe ouwe
  zender blijven, nu zitten ze een beetje in dezelfde visvijver te hengelen waar Veronica ook zit. Veronica daartegen moest dus met speed snelheid veranderen en vernieuwen, dat doen ze goed maar zijn wel een half miljoen luisteraars verloren die terug gewonnen moeten worden… Uiteindelijk zal net als hun zusterzender de groei er een keer uit zijn. Radio Veronica zal volgende maand(na de vakantieperiode) weer groeien richting 5% maar zijn nog lang niet weer bij de oude cijfers boven de 6%..

 22. Marc

  Zolang ze eenzijdige rock en popmuziek blijven draaien gaat die stijging er nooit komen bij Veronica…. De luisteraar is nu wel klaar met elke dag Aerosmith, RHCP, Queen en Nickelback.

 23. KLF

  Als Sky/Veronica slim is halen ze die De Boer weg bij Radio 10…

 24. 40

  10 scoorde ook netjes toen ze enkel op de kabel en AM zaten. Ze zaten toen rond de 3% wat heel behoorlijk is als je geen FM hebt.
  Dat ze gingen stijgen was logisch. Ik hoop wel dat ze blijven vernieuwen met meer variatie. As we speak hoor ik “Girls just wanna have fun” voorbij komen. Dat is niet de eerste keer deze week. Prima nummer maar niet dagelijks/wekelijks.
  Er is genoeg gemaakt de afgelopen 50 jaar.

 25. Dré

  In een jaar tijd weet Radio 10 te stijgen van 3% op de kabel/am naar 4,2% incl FM…is dat goed…nee…dat is zelfs erg weinig.
  Op 20-49 jaar haalt Radio 10 maar 4,2% marktaandeel op…RV is toch nog echt wel een stuk groter met 5,8%.
  En ja, Van Inkel zit nog geen eens in deze cijfers…dus de groei zal er wel aankomen. Niet te vroeg pieken dames en heren van Radio 10…..

 26. piet

  PETER 1 ik ben blij dat ik zelf nog veel cd,s uit die tijd heb.

 27. Johan Markerink

  Hahahahahhaha dat was wel te verwachten , na al die leuke dj`s die ze er uit flikkeren bij die Veronica (noem ze tegenwoordig 538/2) verbaast me dit totaal niet hahahaha hopelijk leest die Niels Hoogland dit ook eens , dan weet hij meteen wat hij heeft aangericht
  Ik luister heel veel 10 en de muziek komt overeen wat die 538/2 draait alleen draait 10 breder in het format wat de muziek betreft

 28. Martijn

  klopt. Ik heb, zoals heel veel andere luisteraars, beslotem om Veronica uit de zenderlijst te verwijderen. Zonder het middagprogramma met rob van Someren (somertijd) is Veronica niets meer waard.
  Overgestapt naar radio 10. Hoe van Someren aan de kant is gezet is walgelijk.
  Voor mij is radio Veronica verleden tijd

 29. ZieMon

  Radio Veronica is WEL stil te krijgen. Gewoon doorgaan zoals ze de laatste tijd doen. Dan luistert er straks helemaal niemand meer naar.

 30. rob k te a

  Het stoppen met Somertijd was voor mij reden om nu maar helemaal maar niet meer naar Veronica te luisteren. Vroeger bleef ik na Somertijd nog wel eens hangen.

 31. RobertB

  Voor mij hield het ook op toen Somertijd de zender afgekegeld werd. Op dat moment heb Veronica uit mijn voorkeursinstellingen verwijderd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.