NOS stuurt Arjen van der Horst naar Amerika

Foto: SBSArjen van der Horst wordt de nieuwe Noord-Amerika-correspondent voor de NOS. Hij volgt Wessel de Jong op, die na zeventien jaar correspondentschap terugkeert naar Nederland. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Van der Horst, die de voorbije jaren correspondent in Groot-Brittannië was, gaat nauw samenwerken met de andere NOS-correspondent in Noord-Amerika: Wouter Zwart. De standplaats van beide mannen is Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Van der Horst zal met name verslag doen voor het Radio 1 Journaal en Nieuwsuur. “Met Arjen voor de kruisgesprekken en Wouter Zwart voor de achtergrondreportages heeft Nieuwsuur een journalistiek prachtig bezette post in de VS“, zegt Nieuwsuur-baas Joost Oranje.

Zelf heeft Van der Horst zin in zijn verhuizing. “Met mijn verhuizing naar Washington gaat een oude wens in vervulling. Washington geldt al jaren als één van onze belangrijkste posten en het is een eer om in de voetsporen te kunnen treden van mijn vele illustere voorgangers.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff over de overstap: “Ik ben erg blij met deze stap van Arjen. We krijgen er in Washington DC een zeer ervaren collega bij die op zijn huidige post heeft laten zien niet alleen een uitstekend verslaggever te zijn, maar ook heel sterk is in de analyse van nieuwsontwikkelingen en het geven van context.

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen