Frank Snoeks stopt als schaatscommentator

Na twintig jaar stopt Frank Snoeks als commentator van schaatswedstrijden. Hij gaat zich volledig toeleggen op het voetbal. Dat heeft de NOS vandaag laten weten. Snoeks vindt het mooi geweest. “Het is een bewuste keuze. Na twintig jaar het schaatsen van Heerenveen tot Obihiro tot Salt Lake City te hebben gevolgd, wil ik meer tijd kunnen stoppen in het voetbal. Zeker nu we dit seizoen de Eredivisie, de Champions League én de EK-kwalificatie doen”, zo vertelt de sportdeskundige.

En met een knipoog voegt hij daar aan toe: “Anderen moeten er misschien niet aan denken, maar eindelijk een keer ‘gewoon’ thuis met de feestdagen, is ook wel eens leuk.

Collega Erik van Dijk neemt Snoeks’ plaats in naast de andere twee vaste schaatscommentatoren, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, zegt over de wisseling: “Hoe oprecht jammer wij het ook vinden dat Frank niet meer bij het schaatsen te horen is; we gunnen hem deze stap van harte na twintig jaar trouwe dienst op de schaatsbaan.”

Twintig jaar schaatsen is een hoop, aldus Nooter. “We kijken vooral terug op hele mooie jaren. En het is prettig dat we wederom iemand uit eigen gelederen hebben om Frank op te volgen.”

Erik van Dijk kijkt uit naar zijn nieuwe klus: “Het is een hele eer om deze mooie sport van commentaar te mogen voorzien. Ik heb nu al zin in de winter!

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen