Margriet Brandsma na twintig jaar weg bij NOS

Margriet Brandsma (56) stopt per 1 juli als verslaggever bij de NOS. Na een dienstverband van 20 jaar gaat ze zich onder andere verder ontplooien als schrijfster. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Brandsma was de afgelopen drie jaar verslaggever voor het NOS Journaal en presenteerde regelmatig het radioprogramma Met het Oog op Morgen. “Na de afgelopen 20 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij de NOS wordt het tijd voor iets nieuws“, zegt ze. 

Ik wil me onder meer bezighouden met projecten van wat langere adem. In de afgelopen jaren schreef ik diverse boeken en dat is één van de dingen die ik de komende tijd intensiever wil gaan doen. Gezien mijn kennis van het land zal ik me daarbij zeker weer richten op Duitsland.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, zegt: “Het is ontzettend jammer dat Margriet stopt bij de NOS. Ze was een gedreven verslaggever en correspondent, met passie voor haar vak. We gaan haar enorm missen.

Brandsma begon haar carrière bij de NOS in 1994 als politiek verslaggever voor Met het Oog op Morgen. Twee jaar later maakte zij de overstap naar het NOS Journaal. Bijna tien jaar lang was ze correspondent in Duitsland. De afgelopen drie jaar was ze algemeen verslaggever.

Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Brandsma.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen