‘VPRO slaat fusieverzoek PowNed af’

PowNed heeft gevraagd of zijn omroep zich mag aansluiten bij de VPRO, maar de VPRO weigert. Dat heeft VPRO-directeur Lennart van der Meulen laten weten aan zakelijk directeur Roeland Mackloet van PowNed, meldt het NRC. Van de Meulen ziet een samenwerking met de omroep niet zitten. “Op basis van de programma’s is samenwerking by far niet vanzelfsprekend. En voor een puur technische samenwerking kunnen ze zich beter bij de NTR aansluiten”, zo laat hij weten.

Voorzitter Dominique Weesie ontkent de weigering van de VPRO: “Zo specifiek heb ik dat niet gehoord. We praten op dit moment met alle omroepen, verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen.”

Het kabinet stelt dat aspirant-omroepen PowNed en WNL mogen blijven, mits ze genoeg leden hebben en zich aansluiten bij een grote omroep. “We zoeken geen fusiepartner, maar een omroep waarmee we het kopieerapparaat en de loonadministratie kunnen delen”, aldus Weesie.

WNL sluit zich aan bij Omroep MAX, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes. “We willen een lichte samenwerking aan de achterkant.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen