NOS laat homo’s niet links liggen in Sotsji

Geplaatst op Tue 22 Oct 2013 om 12:06

Foto: ANPDe NOS mag in februari dan wel met een heel team naar Sotsji gaan om verslag te doen van de Olympische Winterspelen, maar dat wil niet zeggen dat ze thuisland Rusland niet kritisch zal benaderen. Dat heeft Dione de Graaff laten weten aan Show Laat. De Graaff zal het homobeleid niet onbesproken laten. “Ik vind dat we goed moeten gaan nadenken – en dat gaan we doen, we hebben vier maanden de tijd – over hoe wij daar aandacht aan gaan besteden. Er bovenop zitten, dat is mijn taak.

Henry Schut vindt het dan ook goed dat de NOS van de partij is. “Je moet er juist bij zijn, want als iedereen daar is… Wij verslaan nieuws en niet alleen sportnieuws. Iedereen die journalist is zal juist zijn hart op dat moment voelen kloppen dat hij daar bij moet zijn.

Schut is de opvolger van Mart Smeets als host van een dagelijks programma tijdens de Spelen. “Het wordt sowieso mijn programma. Ik ben niet Mart. Ik maak het samen met Erben. Je mag die vergelijking maken, maar ik doe het zelf niet.”

Er is een hoop gesteggel, maar daar niet over. Helemaal niet“, vult De Graaff aan.
16 Reacties op “NOS laat homo’s niet links liggen in Sotsji”


 1. Bram Biester

  Klinkt als… NIKS :((

 2. K.Baal

  Natuulijk gaan ze zich ermee bemoeien.Doet heel Nederland al,dus dan kunnen zij niet achter blijven.Nederland, een stip op de kaart,maar wil constant de wereld verbeteren.Ieder land heeft eigen regels en wetten en dat heb je maar te respecteren.Let eerst maar eens op de eigen tekortkomingen voordat je je met een ander land gaat bemoeien.

 3. jasper

  Wat een enge vrouw op de foto…

 4. Edwin

  Hoezo hebben wij dat te respecteren? Dat er mensenrechten worden geschonden in dat land dat moeten wij maar respecteren? Dan doek Unicef enzo ook gerust op want dat daar armoede is dat moeten wij ook maar respecteren.
  Nee ik vind dat de gezonde landen best eens een statement mogen maken en zeker op zo’n evenement richting dat bedorven land.

 5. Pascal

  Ha, ha die Russen draaien zo maar de lichten uit van de NOS, als iets ze niet bevalt.

 6. boef

  Zo mooi zijn als Poetin levensgroot via spandoeken en tv reclame dan Nederland zal wijzen op het feit dat Nederlanders pedofielen al ruimte biedt en geeft om op grote schaal
  kinderen te misbruiken en dat de Nederlander de grootste pedofiel is van de wereld.

  Dat een politieke moordenaar van GL maar een paar jaar cel krijgt.
  Dat pedofielen sites gewoon mogen.
  Dat Nederland het grootste kinderporno land van de wereld is.
  Dat de politie diplomaten oppakt die onschendbaar zijn.
  Dat Nederland Sinterklaas en zwarte piet slavernij en racisme bevorderd ( vn wil dat sinterklaas stopt in Nederland)
  Dat GP een linkse terroristische organisatie is die geweld niet schuwen.

  Go Poetin…fuck die arrogante Nederlanders met dat vinger wijzen iedere keer weer!

 7. Alio

  Ik word toch zo zat van dat homo gezeur. Het gaat om de sport en niet om hetgeen de sporter erbuiten doet

 8. Jewel

  @bоef

  Krijg eens kеnkеr jij. Ik heb gezien dat jij het anderen ook tоewеnst, dus je zult het vast niet erg vinden dat ik je deze wedеrdienst bеwijs.

 9. Eva

  Het hele land staat op zijn kop en is tot aan de bilnaad beledigd omdat een mevrouw van buitenaf; lees VN ons komt vertellen dat we het sinterklaasfeest moeten afschaffen vanwege de zwarte piet. Woedend zijn we! Wat denkt ze wel?!

  Maar ondertussen is de gemiddelde Nederlander zo arrogant dat zij met dat eeuwige vingertje, wel buiten de landgrenzen anderen moeten/denken te kunnen vertellen hoe zij moeten leven?
  En wordt er überhaupt nagedacht over de impact van de Nederlandse waarheid? Is het werkelijk het beste voor de mensen, worden de mensen in Rusland geholpen?

  Afgezien van het feit dat mij sterk het gevoel bekruipt dat men ook zichzelf op de borst kan kloppen ‘zie ons eens even goed bezig zijn’

  Laten we aub blijven nadenken en uit ratio handelen en niet op gevoel!!

 10. Flip

  @eva

  Dus een historisch kinderfeest wat draait om plezier voor iedereen ongeacht kleur, achtergrond of leeftijd vind jij op dezelfde lijn liggen als het lichamelijke en geestelijk zwaar mishandelen van mensen met in sommige gevallen de dood als gevolg? Dat vind ik een behoorlijke kronkel in de manier hoe jij denkt.

 11. Flip

  En dan denk ik heel rationeel …

 12. Eva

  Het gaat mij niet om de inhoud!
  Het gaat mij om als buitenstaander een ander iets opleggen! Terwijl je geen idee hebt.

  De hele wereld staat in de fik, slaven worden nog steeds misbruikt, mensen worden mishandeld en vermoord, wij hebben het over een zwarte pieten discussie….. Dat is al treurig genoeg!

  Ik word ook verschrikkelijk boos om de omstandigheden waar mensen in moeten leven, maar laat het in godsnaam doen door mensen met verstand van zaken en politiek notie en kennis van cultuur en taal etc.
  Om juist slachtoffers te voorkomen en ipv de Russen nog meer materiaal op een dienblad aan te leveren om te gaan liggen dwarsbomen.

  Ik denk niet dat we de Sven Kramers’ van deze wereld moeten opdragen perse in een regenboog trui zijn medaille moet gaan halen omdat er een statement gemaakt moet worden.

  Ik denk niet dat dat manier is.

 13. gerrit

  Nos neemt het op voor lotgenoten
  Misschien ook allemaal…………………….?

 14. gerrit

  Pascal
  Tue 22 Oct 2013 om 13:12
  Ha, ha die Russen draaien zo maar de lichten uit van de NOS, als iets ze niet bevalt.
  En dan nog even en Nederland zit ook zonder gas!
  Doe maar flink Nederland
  Denken jullie de Russen te imponeren.
  Die lusten de Ned,rauw.

 15. gerrit

  BOEF

  Jou geschreven reactie….prachtig en goed geformuleerd.
  Pure waarheid!!!!!!!!!

 16. gerrit

  EVA
  Voor jou ook een pluim!!!!
  Prachtig en zeer goed geanaliseerd.
  Ned.wil altijd het braafste jongetje van de klas zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.