Reinout Oerlemans vluchtte voor Nieuwsuur-interview

Enkele minuten voor zijn veelbesproken Nieuwsuur-interview in januari, dreigde Reinout Oerlemans de opnamestudio te verlaten. Dat onthult interviewster Mariëlle Tweebeeke bij de VARA. Oerlemans werd samen met twee bazen van ziekenhuis VUmc geïnterviewd over de controversiële RTL 4-realityserie 24 uur: Tussen leven en dood. “Dat ze er zaten, was al bijzonder. Voor dat gesprek, één minuut voor tien, had ik nog op mijn oor: ‘Ik weet niet of ze komen, ze staan weer in de lift.’

Oerlemans en zijn vrienden waren boos. “We hadden even nog wat filmpjes laten zien die we zouden behandelen, zoals we dat altijd keurig voor de uitzending doen. Zij zien dat en Oerlemans zegt: ‘Prutswerk.’ Ze zijn boos en ze gaan weg.”

Ze stapten in de lift. “En toen is verslaggever Bas Haan met ze in de lift gegaan. Hij heeft gezegd: ‘Jullie moeten aan tafel komen, al is het de hele uitzending. Tijd is er genoeg, jullie komen aan het woord.’ Toen zijn ze uiteindelijk teruggekomen.”

Hoe ze uiteindelijk zijn weggaan, weet Tweebeeke niet. “Ik gaf ze een hand, Reinout keek nog even om en keek me wel aan, van: jezus, wat is hier gebeurd.”

Voor het pittige vraaggesprek won Tweebeeke dinsdag de Sonja Barend Award.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen