Albert Verlinde ergert zich suf aan NOS

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde ergert zich groen en geel aan de NOS. Hij walgt van de hoogmoed van Jack van Gelder, vindt de Radio 1 Sportzomer onbegrijpelijk en veracht de tijdelijke verplaatsing van Nieuwsuur. Dat vertelde de showkenner in RTL Boulevard. Om te beginnen vindt Verlinde het fijn dat Van Gelders Studio Sportzomer wordt ingemaakt door RTL 4’s VI Oranje. “Het duurt nog vijf dagen en dan wordt Jack van Gelder uit zijn lijden verlost. Dat kun je toch wel zeggen“, vertelt hij. 

Verlinde spreekt over erbarmelijke kijkcijfers. “Als je ziet dat VI Oranje het dubbele scoort, dan zijn de cijfers van Studio Sportzomer wel dramatisch. En die zijn zo dramatisch, omdat Jack van Gelder zo hard van tevoren riep: ‘Dat winnen ze nooit!’ Het is het verlies geworden van Jack van Gelder.”

Maar er is meer bij de NOS dat Verlinde irriteert. “Een andere irritatie van mij over de NOS is die Sportzomer op Radio 1. Wie heeft er in vredesnaam bedacht dat er ’s morgens om tien uur een programma begint dat tot twaalf uur ’s nachts duurt? Er is sport, dat begrijp ik, maar niet zo veel uren op een dag. Dat slaat helemaal nergens op. Ik vind het belachelijk.”

Ook over het verplaatsen van Nieuwsuur naar half elf heeft hij geen goed woord over. “Nog een irritatie: Nieuwsuur. Dat programma hoort elke avond om tien uur te beginnen. Als je vervolgens zegt: er is sport, dus het begint om half elf, dat is getikt.”

Ik ben gewend om van tien tot elf Nieuwsuur te kijken en dan wil ik dan gewoon kijken. Dat is het nieuws van de dag en daarvoor ben je opgericht als publieke omroep. Waarom moet ik ineens tot half elf wachten en tot half twaalf blijven zitten?

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen