NOS Journaal onthult nieuw decor

Het nieuwe decor van het NOS Journaal is veel groter dan het vorige en wordt gedomineerd door beeldschermen. Dat bleek donderdag tijdens de presentatie in de nieuwe studio. Was de nieuwslezer de afgelopen vijftig jaar een man of vrouw achter een bureau, vanaf zondagavond gaan anchors Sacha de Boer en Rob Trip staan en lopen. “Bijvoorbeeld van het ene beeldscherm naar het andere, waardoor de kijker als het ware wordt meegenomen in het verhaal“, aldus de NOS.

Er zijn volgens de NOS veel meer mogelijkheden bijgekomen door het nieuwe decor. “Zo maken de schermen het mogelijk om een onderwerp – tijdens de presentatietekst van de anchor – te illustreren met beelden. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat beeld door de kijker vele malen beter wordt onthouden dan tekst.”

Als het belangrijkste nieuwsbulletin maakt alleen het NOS Journaal van 20.00 uur gebruik van de volle breedte en alle technische mogelijkheden van het nieuwe decor. Andere journaals die uit Studio 8 komen, die van 18.00 uur, van rond middernacht en het Jeugdjournaal, maken gebruik van delen ervan.

De studio voor de ochtend- en dagjournaals én de NOS-studio in Den Haag krijgen ook nog een nieuw decor. De verbouwing vindt plaats nadat Studio 8 in gebruik is genomen, respectievelijk tijdens het zomerreces.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen