NOS-presentatoren gaan zitten, staan en lopen

Sascha de Boer, Rob Trip en al hun collega-presentatoren bij de NOS zullen minder statisch in beeld komen. De omroep laat hen vanaf het eind van de lente ook staan en lopen. Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten. Alle NOS-programma’s komen vanaf 27 mei vanuit nieuwe decors. “De presentator zit niet meer de hele uitzending op zijn stoel, maar zal ook staan en lopen. Bijvoorbeeld naar het touchscreen dat deel uitmaakt van de nieuwe achtergrond“, legt hij uit.

Veel wil de zegsman niet kwijt over de vernieuwde vormgeving. “Om een tipje van de sluier op te lichten: het nieuwe decor wordt veel breder dan het huidige en bestaat voor een groot deel uit schermen van een type dat nog bijna nergens ter wereld wordt gebruikt.”

Snelheid, urgentie en innovatie zijn de motto’s van de nieuwe huisstijl. “Waarmee niet is gezegd dat alles anders wordt: de rode ‘O’ en het vertrouwde logo blijven centraal staan en gehandhaafd. Doel is in elk geval om zowel het huidige als een nieuw, jonger publiek aan te spreken.”

De huidige decors en leaders zijn ruim zes jaar oud, benadrukt algemeen directeur Jan de Jong. “Redelijk gedateerd en bovendien afgeschreven. We hebben binnen de bestaande budgetten ruimte om te investeren in nieuwe vormgeving. We maken zó veel uur televisie en de decors en leaders bepalen mede onze identiteit. Daar moet je niet op willen besparen.

Vandaag begint de sloop van de huidige decors van NOS Nieuws. Dat brengt met zich mee dat de Journaals van zes en acht uur, het Jeugdjournaal en Nieuwsuur tijdelijk uit andere studio’s komen. In april volgen de decors en verhuizing van NOS Sport.

Na de verbouwing en een ruime periode van testen, opleiden en repeteren zijn de vernieuwde studio’s op 27 mei klaar voor gebruik.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen