Koos Postema vereerd met tv-klus op 78-jarige leeftijd

Koos Postema is er trots op dat hij op gevorderde leeftijd nog een grote tv-klus heeft gekregen. Voor de NOS gaat hij de vijfdelige serie ’60 jaar Oranje op tv’ aan elkaar praten. “Het is toch geweldig als je op je 78e nog werk krijgt aangeboden? Ze hadden natuurlijk ook een jonger iemand kunnen nemen“, zegt hij in het omroepblad Avrobode. Postema vindt het een verstandig besluit van de NOS om een oudere presentator te kiezen. “In de serie ontmoet ik veel generatiegenoten.”

De presentator spreekt in het programma onder meer Eef Brouwers, oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst en Ed van Westerloo, oud-directeur NOS. “Dat zijn mensen die altijd een belangrijke rol op de achtergrond hebben gespeeld. En omdat ik er zelf bij ben geweest, heb ik ze wel een paar goede vragen kunnen stellen.”

Veel affaires rondom het koninklijk huis heeft Postema van dichtbij meegemaakt. “Door al die affaires zijn de media het koningshuis kritischer gaan volgen, maar het is wonderlijk dat die aanhankelijkheid onder het publiek zo groot blijft. De mensen vergeten kennelijk snel, want het blijft ‘Oranje hoera’. Er zit blijkbaar toch een sterke samenbindende factor in de monarchie.”

Zelf is Postema geen fan van het koningshuis. “Ach, ze zitten mij niet in de weg. Hoewel ik die meehuppelende aangetrouwde prinsjes op Koninginnedag niet kan aanzien. De cliché-toespraak en de door de regen verkleumde kinderen die een oud-Hollands spel doen horen er misschien bij, maar wat die zogenaamde prinsessen daar doen.”

60 jaar Oranje op tv gaat dinsdag om 22.05 uur van start op Nederland 1.

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen