RTL Nederland neemt SLAM!FM over

Foto: SlamRTL Nederland neemt radiozender SLAM!FM over. De mediagroep wil het radiostation verder uitbouwen. Dat heeft een zegsman van RTL woensdag laten weten. Op dit moment is RTL al eigenaar van Radio 538 en Radio 10 Gold. “We hebben al langer de wens om onze Family of Radio Stations uit te breiden“, zegt RTL-directeur Bert Habets. “SLAM!FM is een ijzersterk merk en een prachtige aanvulling op de doelgroepen die we met Radio 538 en Radio 10 Gold al uitstekend bereiken.

Habets vindt dit de perfecte tijd voor een overname. “Met de verdeling van de radiofrequenties is er de komende zes jaar zekerheid in het radiolandschap. Daarmee is dit het perfecte moment om een belangrijke strategische stap te zetten met de overname van SLAM!FM.

De SLAM!FM medewerkers worden op korte termijn ondergebracht in de Radio 538-organisatie. “SLAM!FM is dé ideale springplank voor nieuw dj talent en wij hebben alles in huis om zowel het station als het talent tot verdere ontwikkeling te brengen“, zegt 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth.

SLAM!FM blijft als zelfstandig radiostation bestaan met Jacqueline Bierhorst als directeur. “Wij zijn heel trots dat RTL ons bedrijf verder wil uitbouwen. Hierdoor ontstaan voor ons station enorme groeikansen voor zowel het merk als voor de mensen voor en achter de microfoon“, aldus Bierhorst.

Het radiostation bereikt wekelijks 1,2 miljoen luisteraars. Naast radio wordt het interactieve tv-station SLAM!TV ook onderdeel van RTL. Er worden geen mededelingen gedaan over de overnamesom.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen