NOS verkoopt portret Máxima aan buitenland

Foto: RVDDe film die de NOS maakt over het werk en leven van prinses Máxima gaat de grens over. Ook het Duitse ZDF en het Vlaamse VTM gaan ‘Máxima, portret van een prinses’ uitzenden. Dat heeft de NOS woensdag laten weten. Voor het portret volgde programmamaker Etienne Glebbeek de prinses sinds september vorig jaar bij zowel haar professionele werkzaamheden als bij privémomenten. Daarnaast sprak presentator Dominique van der Heyde viermaal uitgebreid met Máxima.

Aanleiding voor de film is de veertigste verjaardag van prinses Máxima op dinsdag 17 mei. “Verslaggeving rond het Koninklijk Huis is een van de pijlers van NOS Evenementen. Huwelijk, geboorte, doop, overlijden of andere mijlpalen van leden van het Koninklijk Huis zijn aanleiding voor bijzondere programma’s“, legt een woordvoerder van de NOS uit.

De televisiepremière van ‘Maxima, portret van een prinses’ is op maandag 16 mei om 20.30 uur bij de NOS op Nederland . In Duitsland is het portret onder de titel ‘Princess Charming – Máxima wird 40’ op dinsdag 17 mei op primetime te zien bij ZDF. Wanneer de Belgen de film programmeren, is op dit moment nog niet bekend.

Het document verschijnt medio mei ook op DVD. De uitgave bevat het vijftig minuten durende portret zoals dat op televisie wordt uitgezonden, maar ook extra beeldmateriaal. Een deel van de opbrengst van de DVD-verkoop gaat naar het Oranje Fonds, het cadeau van alle Nederlanders voor de Prins van Oranje en prinses Máxima ter gelegenheid van hun huwelijk in 2002.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen