Eva Jinek: ‘William en Kate grootser dan Hollywood’

Eva Jinek doet vrijdag vanuit Londen verslag van het tv-moment van het jaar: het huwelijk van de Britse prins William en zijn Kate Middleton. De uitzending met Jinek begint om 11.10 uur op Nederland 1. “Een burgermeisje dat met de toekomstige koning van Engeland trouwt, de zoon van een prinses die zo tragisch om het leven is gekomen. Het is grootser dan Hollywood. Als het een film zou zijn, zou je het niet geloven“, vertelt de NOS-presentatrice in Veronica Magazine.

Jinek is blij met de klus. “Normaal doet Astrid Kersseboom alle uitzendingen over het koningshuis. Maar de bruiloft valt op de dag vóór Koninginnedag, dus haar handen zijn gebonden. Ik was meteen enthousiast toen ze mij vroeger. Het is het huwelijk van een generatie. Naar het huwelijk van William en Kate zullen naar verwachting wereldwijd twee miljard mensen kijken. Dat is niet te bevatten.

De kus wordt het mooiste moment van de dag, blikt de presentatrice vooruit. “Net als over de jurk wordt daar eindeloos over gespeculeerd. Of ik denk dat ze oefenen? Dat zou ik wel doen als ik hen was.

RTL Nieuws komt ook met een live-verslag. Die begint om 11.20 uur op RTL 7.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen