Publiek als aanjager bij laatste NOS-debat

Foto: Leendert JansenHet publiek in de studio is de interviewer tijdens het NOS-verkiezingsdebat aan de vooravond van de Provinciale Statenver- kiezingen. Dat heeft de NOS donderdag laten weten. Tijdens het debat NOS Nederland Kiest krijgen de acht grootste politieke partijen een laatste kans de kiezers voor zich te winnen. “Nieuw aan de aankomende editie van het verkiezingsdebat is dat het aanwezige publiek de vragen stelt aan de politici en op die manier de discussie aanjaagt“, legt een woordvoerder uit.

Peter Kloosterhuis, eindredacteur van de verkiezingsuitzendingen van de NOS, is blij met de gewijzigde opzet van het deba. “We hebben deze actieve rol voor het publiek, met Ferry en Dominique als debatleiders, vorig jaar uitgeprobeerd na afloop van het debat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is toen erg goed bevallen. Op deze manier denken we dat de gespreksonderwerpen en de discussie nog dichter bij de kijker staan.

De acht politici die hun partij volgende week vertegenwoordigen zijn Loek Hermans van de VVD, Job Cohen van de PvdA , Machiel de Graaf van de PVV, Elco Brinkman van het CDA, Emile Roemer van de SP, Alexander Pechtold van D66, Jolande Sap van GroenLinks en André Rouvoet van ChristenUnie.

Het presentatieduo Dominique van der Heyde en Ferry Mingelen leidt de discussie, die op du van 20.30 tot 21.40 uur rechtstreeks te volgen is via Nederland 1 en het politieke themakanaal Politiek 24.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen