Verkiezingsavond op Nederland 1 en RTL 4

Foto: NOSNederland 1 en RTL 4 staan woensdagavond geheel in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Bij de publieke omroep neemt Rob Trip de centrale presentatie op zich vanuit de studio in Hilversum, terwijl Rick Nieman vanuit De Melkweg in Amsterdam de RTL-uitzending aan elkaar praat. Beide uitzendingen beginnen om 20.30 uur. “Om 21.00 uur brengen we de exit poll en dan begint het echt“, zegt Trip. RTL- journalist Frits Wester: “Het wordt een bijzondere tv-avond.

Traditiegetrouw trekt de Publieke Omroep met verkiezingsuitzendingen meer kijkers dan de commerciële concurrent. Op de uitslagenavond van de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 wist de uitzending op Nederland 1 ruim 2,5 miljoen kijkers te boeien, terwijl de RTL Verkiezingsavond toen 869 duizend kijkers trok.

De NOS en RTL werken dit jaar voor het eerst samen, namelijk met de exit poll om 21.00 uur. Die geeft een indicatie van de te verwachten verkiezingsuitslag. “We gaan er letterlijk naar aftellen, dus echt op de seconde af om negen uur, want dan gaan de anderen hem ook bekendmaken. Om negen uur precies bij de NOS, bij het ANP en ook bij RTL“, vertelt Trip woensdag op Radio 1.

De lijsttrekkers van de grote partijen zitten woensdagavond niet bij ‘Wat Kiest Nederland: de uitslagenavond’ op RTL 4, maar bij het slotdebat met Paul Witteman in de uitzending ‘Nederland Kiest’ op Nederland 1.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen