Tom Egbers: ‘Zuid-Afrika geen gezellige plek’

Foto: KRODe komende weken zit Tom Egbers als oranjewatcher boven op het Nederlands elftal in Zuid-Afrika. De presentator is blij met zijn werk, maar de werkomgeving drukt zijn plezier. “Johannesburg is niet de gezelligste stad ter wereld, en dan druk ik me nog voorzichtig uit“, vertelt Egbers in KRO Magazine. “We hebben te horen gekregen dat het niet verstandig is om het hotel zonder bewaking te verlaten. Een totaal andere sfeer dan op het EK Voetbal van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

Egbers had liever gezien dat het WK niet in Zuid-Afrika werd gehouden. “In Oostenrijk en Zwitserland at ik ’s avonds ontspannen buiten in een boerendorp. In Zuid-Afrika belanden we in een hardvochtige grotemensenwereld met prikkeldraad eromheen.”

Als het gaat om voetbalverslaggeving, heeft Egbers de top bereikt. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik ben geen carrièrejager die per se de leiding wil hebben, maar misschien komt het er toch ooit van dat ik bij Studio Sport de lijnen ga uitzetten. Het ligt in de lijn der verwachting dat ik op een gegeven moment uit beeld zal verdwijnen. Of ik dat erg vind? Het presenteren van Studio Sport is een leuk en eerzaam beroep, maar ik ontleen er mijn gevoel van eigenwaarde niet aan. Daarvoor ben ik geloof ik iets te oud.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen