Nieuwsuur stelt Europa-correspondent aan

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 16:48

Foto: Leendert JansenSaskia Dekkers wordt de Europa-corre- spondent van Nieuwsuur, per september de opvolger van Nova. Dat hebben de NOS en NPS, die Nieuwsuur gaan maken, woensdag laten weten. Dekkers is nu nog correspondent voor de NOS in Frankrijk; haar nieuwe standplaats wordt Brussel. “Europa wordt een belangrijke speerpunt van Nieuwsuur en Saskia is bij uitstek geschikt om de vaak ingewik- kelde problematiek in mooie reportages te vertalen“, zegt hoofdredacteur Carel Kuyl woensdag.

Saskia Dekkers kijkt uit naar haar nieuwe werk. “Het is een hele nieuwe functie, waarin ik de kans krijg op eigen manier invulling te geven aan de Europaberichtgeving. Mooie, lange reportages over actualiteiten die zich in Europa afspelen, maar ook laten zien hoe andere landen omgaan met onderwerpen die in Nederland spelen. Daarbij is het spannend om aan de wieg te staan van een nieuw project als Nieuwsuur.

Wie de nieuwe Frankrijk-correspondent wordt van de NOS, is nog niet bekend.
6 Reacties op “Nieuwsuur stelt Europa-correspondent aan”


 1. Anoniem

  goede correspondent, jammer alleen dat ze uit Frankrijk vertrekt…

 2. Anoniem

  Wat een krullebol

 3. Ed

  Leuk mens!

 4. stan

  Ze was wel het gezicht voor frankrijk van de NOS. Dat zal wennen zijn met een nieuwe correspondent. Maar leuk dat ze brussel gaat doen bij het Nieuwsuur.

 5. Ilpendam

  goed wijf en prima journaliste. hoop dat ze een goeie tijd tegemoet gaat! succes sister!

 6. Anoniem

  Laat Clairy Poliep de Frankrijk verslaggeefster worden. En dan bij de items steeds de verbinding laten wegvallen graag :lol:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.