‘Geen strijd tussen Studio Sportzomer en VI Oranje’

De WK-talkshows Studio Sportzomer van de NOS en VI Oranje van RTL 7 staan recht tegenover elkaar, maar volgens Telegraaf-recensent Marcel Peereboom Voller is er geen sprake van strijd. “De programma’s zijn zo verschillend dat ze makkelijk naast elkaar kunnen bestaan. Derksen vindt de aanwezigheid van Studio Sportzomer in Zuid-Afrika maar weggegooid belastinggeld, terwijl Van Gelder VI Oranje betitelt als cafépraat. Het grappige is dat ze allebei gelijk hebben“, schrijft hij.

De kijkers vinden het volgens hem helemaal niet erg dat Studio Sportzomer en VI Oranje tegenover elkaar staan. “Het is heel simpel: als de wedstrijd is afgelopen en je hebt zin in ongenuanceerde, vrouwonvriendelijke mannenpraat over de verhouding tussen Wesley en Yolanthe, dan kijk je naar VI Oranje. Ben je geïnteresseerd in een filmpje van Ronald Waterreus die een project voor driepotige waterbuffels zonder zwemdiploma in Bloemfontein bezoekt, dan ben je voor Studio Sportzomer.

De recensent vindt dat er een behoorlijk verschil is tussen beide talkshows. “Vind je, net als René van der Gijp, alle wedstrijden slecht behalve die van Spanje, dan kijk je naar RTL 7. Wie tevergeefs hoopt op het allerlaatste nieuws vanuit Zuid-Afrika, kijkt naar de bijdrage van Tom ‘Er is geen nieuws te melden’ Egbers op Nederland 1.”

De strijd tussen de twee programma’s is helemaal geen strijd“, besluit Peereboom Voller.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen