Radiozenders passen muziek aan na vliegtuigcrash

Alle grote Nederlandse muziekzenders hebben voorlopig hun muziek aangepast naar aanleiding van de vliegtuigcrash op Schiphol. Dat hebben Radio 2, Radio 3FM, Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en FunX aan Telegraaf laten weten. Zij draaien voorlopig geen nummers die over vliegen gaan of teksten hebben die daarnaar verwijzen. “Het is vaak een gevoelskwestie“, legt Basyl de Groot van 3FM uit. “Maar alle platen die enigszins verwijzen naar een vliegramp omzeilen we voorlopig even.

Het is niet zo dat alleen de titel niet naar vliegen mag verwijzen. Het kan ook in de tekst zitten. “Soms moet je even goed verder kijken. Zo zetten we ook Ironic van Alanis Morissette even niet op onze playlist.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen