RTL en SBS willen Champions League wegkapen bij NOS

RTL Nederland en de SBS Groep willen allebei de tv-rechten voor de Champions League aankopen. Hoewel de NOS de rechten voor dit seizoen nog in handen heeft, komt de Europese clubcompetitie rond de jaarwisseling weer op de markt. Dat meldt De Volkskrant vandaag. Een woordvoerder van RTL noemt het “een mooie aanvulling” op haar huidige aanbod. SBS noemt het “een ontzettend mooi evenement“, naast onder meer de wedstrijden van het Nederlands Elftal die SBS nu al uitzendt.

De Champions League, dat vanavond begint met PSV tegen Atletico Madrid, krijgt nu jaarlijks 26 miljoen euro van de NOS. NOS-directeur Jan de Jong wil de CL niet bij voorbaat opgeven, al was het maar omdat de prijs misschien gaat dalen. “Het marketingbureau dat de rechten verkoopt heeft zich nog niet in Nederland gemeld. Dat betekent dat ze er rekening mee houden dat het pakket minder geld gaat opbrengen. Afhankelijk van hoe het gaat lopen, nemen we een besluit.

Doordat het eredivisievoetbal terug is bij de NOS, zijn de mogelijkheden van de NOS beperkt. Vanaf volgend jaar wordt ook de UEFA Cup als één pakket verkocht. “De kans dat een Nederlandse club verder komt in de UEFA Cup is inderdaad groter. Maar dat betekent niet dat we de CL maar laten lopen. We moeten kijken of we straks bij de veiling van de rechten met de juiste druk op de knop een goede deal kunnen maken.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen