Olympische Spelen geheel live te volgen bij NOS

De Olympische Zomerspelen 2008 zijn deze zomer uitgebreid te volgen via de NOS. Om 14.00 uur Nederlandse tijd werden vandaag de Spelen geopend. In ruim 240 uur televisie doet NOS Sport live verslag van alle sportprestaties. De presentatie is afwisselend in handen van Tom Egbers, Dione de Graaff, Toine van Peperstraten, Henri Schut en Jeroen Stomphorst. Vanuit de studio in Hilversum voorziet het team van presentatoren de kijkers 18 dagen lang van al het sportnieuws.

De NOS doet dagelijks live verslag van de 28 Olympische Sporten. Vanaf 9 augustus zijn er dagelijks marathonuitzendingen die al tussen 01.00 en 04.00 uur ’s nachts beginnen vanwege een tijdsverschil van zes uur met China. Tot aan het einde van de Nederlandse middag (tussen 17.00 en 18.00 uur) worden de sportieve verrichtingen van de meer dan 10.000 Olympische deelnemers op de voet gevolgd gevolgd.

Naast de live verslagen, waarvoor de NOS een grote ploeg aan commentatoren en verslaggevers in Peking heeft zitten, worden er dagelijks samenvattingen van allerlei sporten uitgezonden. Deze overzichten worden over de dag verspreid. Het eerste is om 07.30 uur in de ochtend met een Olympisch overzicht van de nacht.

De NOS brengt bovendien dagelijks een samenvattingsprogramma, dat tussen 20.30 en 21.25 uur wordt uitgezonden. Daarin komen de hoogtepunten van de afgelopen Olympische dag in vogelvlucht voorbij. Ook dit programma wordt afwisselend gepresenteerd door Tom Egbers, Dione de Graaff, Toine van Peperstraten, Henri Schut of Jeroen Stomphorst. Mart Smeets sluit de Olympische dag om 23.00 uur af met Studio Sportzomer.

De Olympische Spelen in Peking zijn offcieel geopend. Het olympisch comité BOCOG verwacht tijdens de openingsceremonie maar liefst vier miljard televisiekijkers. Het olympisch stadion, het Vogelnest, herbergt 91000 zitplaatsen. De Chinezen maakten er een prachtige show van. In het stadion zijn 2583 speciale lichtjes geïnstalleerd. Ook plaatsten ze op de top van de Chinese sporttempel 287 vuurwerkpunten.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen