Nederland speelt tegen Frankrijk: live op Nederland 1

Nederland speelt haar tweede wedstrijd op het EK 2008 vanavond om 20.45 uur tegen Frankrijk. Na zeven miljoen belangstellenden voor de wedstrijd tegen Italië afgelopen maandag, belooft ook dit duel hoge kijkcijfers te scoren. De Franse bondscoach Raymond Domenech vreest de Oranje-supporters. “Ik verwacht weer veel Nederlandse supporters in het stadion. Ze weten hoe het is om achter de ploeg te gaan staan.Wesley Sneijder: “We willen Europees kampioen worden.

Het Nederlands elftal is ook in het buitenland populair. Meer dan 150 journalisten en 26 cameraploegen woonden donderdagmiddag de persconferentie van de Marco van Basten en Edwin van der Sar bij. “Geeft u spelers in de derde wedstrijd op het EK rust als Nederland van Frankrijk wint?” wilde een Roemeen weten. “Dat zou pas een luxeprobleem zijn”, reageerde Van Basten. In Portugal wordt zelfs al verder vooruitgeblikt. “Wat denkt u van een finale tussen Portugal en Nederland?” vraagt een Portugees. “Zo ver is het toch nog niet”, wimpelde Van Basten die vraag netjes af.

Nog geen minuut nadat het Zwitserse elftal kopje onder ging tegen de Turken en daarmee adieu zei tegen EURO 2008, schaarde het organiserende Alpenland zich massaal achter Oranje. “Vanaf nu zijn wij allen Hollander“, schrijft de toonaangevende krant Blick. De krant met de grootste oplage in Zwitserland doet in de editie van vandaag – dat speciaal een oranje kleur krijgt – een hartstochtelijke oproep om massaal het Nederlands elftal te ondersteunen. “Het lijkt me niet meer dan logisch dat wij Zwitsers nu achter Holland gaan staan“, zegt sportredacteur Marcel Perren van Blick. “Nederland heeft het beste voetbal op dit EK laten zien. De 3-0 zege op Italië heeft grote indruk gemaakt. Oranje is net een orkaan en iedereen in Zwitserland vindt het fantastisch. Nu wij voortijdig uit het toernooi zijn gestoten, zijn wij allen supporter van Holland geworden.

Giovanni van Bronckhorst blikt in aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk nog eventjes terug op zijn heldenrol tegen Italië. “We konden dingen die normaal bijna onmogelijk zijn. We zaten meteen in een soort van roes“, aldus Van Bronckhorst. “Ik ben bijvoorbeeld niet echt een man van de duels, maar op een gegeven moment versloeg ik Luca Toni in de lucht. Toen dacht ik: Het moet toch niet veel gekker worden vanavond. Nu gaat alles lukken.

Nederland – Frankrijk begint vanavond om 20.45 uur op Nederland 1.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen