NOS: ‘Voetbal om zeven uur is cultureel erfgoed’

De goed bekeken samenvattingen van het eredivisievoetbal worden volgend seizoen niet meer op het vertrouwde tijdstip van 19.00 uur uitgezonden, maar om 20.00 uur. De voetbalclubs stellen die voorwaarde, zodat ze meer liveduels kunnen verkopen. “Daar zijn we niet blij mee“, zegt mediadirecteur Jan de Jong van de NOS, een voorname kandidaat voor de samenvattingen, in Trouw. “Je loopt het risico minder kijkers te trekken, omdat je om 20.00 uur echt veel meer concurrentie hebt.

Op Nederland 1 is dan bijvoorbeeld het Journaal te zien, gevolgd door het populaire Boer zoekt Vrouw. “En een uur later is de kans groter dat je de uitslagen al weet. Dan zijn de samenvattingen niet spannend meer“, voegt De Jong er aan toe.

Daarbij is voetbal om 19.00, ’cultureel erfgoed’, vindt De Jong. “Wij hebben het ooit op dat tijdstip gezet en daar hoort het thuis. Ik heb begrepen dat zelfs Johan Cruyff dat vindt. En dan is het zo“, lacht hij.

Tot morgenmiddag 12.00 kunnen gegadigden een bod uitbrengen op de rechten van de eredivisie. Madat de belangstellenden hun bod hebben uitgebracht, gaat de Eredivisie CV bekijken welk bod het meest aantrekkelijk is. Waarschijnlijk volgen dan nog allerlei onderhandelingen of een tweede biedingsronde.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen