Slam!FM opgelucht na uitspraak CBb

Radiozender Slam!FM hoeft zijn format niet te wijzigen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven woensdag bepaald. Na de etherfrequentieverdeling van 2003 ontstond een jarenlange strijd over de interpretatie van de vergunningvoorschriften behorende bij het etherkavel van SLAM!FM. De onenigheid spitste zich toe op de wijze waarop SLAM!FM haar format invulde. In maart had de rechtbank bepaald dat de zender geen alternatieve versies van hits meer mocht draaien.

Slam!FM ging tegen de uitspraak in hoger beroep. In afwachting van dat beroep mochten deze alternatieve versies van hits voorlopig gedraaid blijven worden. Nu is in hoger beroep bepaald dat de zender andere versies van een hit mag uitzenden, ook als deze sterk op de originele versie lijken. Wel moet het dan gaan om officieel uitgebrachte versies en niet de door Slam!FM zelfgemaakte ‘edits’. De zender is voor het maken van deze edits in 2005 al eens beboet.

Slam!FM-directrice Jacqueline Bierhorst zegt blij te zijn met de uitspraak. “Wij zijn blij en opgelucht dat wij ons format niet hoeven te veranderen. De laatste luistercijfers, waarbij SLAM!FM een marktaandeel van 2% heeft gehaald, bewijst dat we op de goede weg zijn. Helaas is nog niet helemaal duidelijk wat gezien moet worden als hitversie van een muziekstuk, maar daarover zullen wij in overleg treden met het Commissariaat voor de Media en Agentschap Telecom.

De zaak, die ontsprong uit de etherfrequentieverdeling van 2003, was aangespannen door Radio 538, dat vond dat er sprake was van valse concurrentie. Radio 538 betaalde bij de herverdeling van de frequenties 57 miljoen euro voor zijn vergunning voor hitmuziek terwijl Slam!FM 2,5 miljoen euro betaalde voor de beperkte vergunning. Het CBb geeft 538 ongelijk in haar eis dat SLAM!FM haar format zou moeten wijzigen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen