Grote sportevenementen NOS in 2008 in ‘high definition’

De NOS neemt dit jaar nog een nieuwe studio in gebruik die volledig is ingericht op high definition (HD) televisie, een investering van circa 2 miljoen euro. “De parel op onze kroon“, aldus NOS-directeur Gerard Dielessen in het NRC. “Wij zijn dan klaar om bijvoorbeeld de grote sportevenementen in hoge kwaliteit uit te zenden.” De eerste (grote) uitzendingen in HD (breedbeeld) zullen in de zomer van 2008 zijn, meldt het NRC Handelsblad vandaag.

Zo zullen het Europees Kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland en de Olympische Spelen in Peking in HD-kwaliteit te zien zijn. Voor het bekijken van een HD-uitzending zijn een speciaal toestel en een decoder nodig.

De NOS is blij met het extra geld van het nieuwe kabinet. Maar volgens directeur Gerard Dielessen is het bedrag te laag voor de uitzendrechten van de eredivisie. “De NOS is zeker niet ontevreden over het regeerakkoord, maar het extra geld van het nieuwe kabinet is meer een soort compensatie. Het is net genoeg voor de huidige programmering“, zegt Dielessen. De NOS heeft op dit moment geen budget voor het eredivisievoetbal. “Bovendien moet je je ernstig afvragen of een investering van miljoenen euro’s publiek geld maatschappelijk verantwoord is. Maar begrijp me niet verkeerd: ik vind dat het eredivisievoetbal heel erg bij de publieke omroep past.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen