Ali B. wil naam zuiveren

Ali B zegt dat het tijdstip van de begrafenis niet overeenkomt met het tijdstip waarop hij een driehonderdduizendklapper afstak afge- lopen woensdag in Staphorst. Dat meldt De Telegraaf. Ali B deed dat woensdag als ludiek bedoelde actie rond de lancering van de nieuwe radiozender TMF Radio. Het gerucht ging dat op datzelfde moment de begrafenis van een negentienjarige jongen plaatsvond, enkele honderden meters verderop. “Ik heb de moeder van de jongen opgebeld om mijn excuses aan te bieden.

Ali B vervolgt in de krant: “Zij onderbak mij en vroeg hoe laat we het vuurwerk hadden afgestoken. ‘Om twaalf uur’, zei ik. ‘Wij waren om twaalf uur nog in Meppel’, vertelde ze me toen.” De familie was pas rond 14.00 uur in Staphorst aangekomen, toen was Ali B alweer thuis. De begrafenis vond om 15.00 uur plaats.

Hetty van der Klaauw-Muller, de moeder van de overleden jongen, is blij met de excuses van Ali B. “Ik stel het zeer op prijs dat hij heeft gebeld. Ik heb hem gevraagd hoe laat hij dat vuurwerk heeft aangestoken en begreep dat dat om 12.00 uur was. Toen waren we dus in Meppel“, aldus Hetty in De Stentor. “Ali B zei tegen me dat hij zich gebruikt voelde door TMF. Hij wist niet waarom de lancering in Staphorst was en hij wist niet van dat vuurwerk en niet van de begrafenis van Koenraad. Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat waardeer ik.” Hetty snapt de commotie rondom het voorval niet zo. “Ik heb dat vuurwerk ook helemaal niet gehoord.

Hetty van der Klaauw-Muller vindt het hele verhaal overigens maar vreemd. “Ik kom zelf niet uit Staphorst, maar mijn man wel en ik woon hier echt fijn. Ik zit hier goed op mijn plek. De gemeenschap is na het ongeluk van Koenraad zó om ons heen komen staan. Die warmte doet ons goed. Het is dan ook extra pijnlijk om te horen dat TMF Staphorst tot saai dorp bestempeld. Ik wil écht recht doen aan Staphorst en vertellen hoe het saamhorigheidsgevoel in het dorp ons sterkt.

Overigens wordt Ali B wel strafrechtelijk vervolgd voor het illegaal afsteken van vuur- werk in Staphorst. “Als we jongeren bestraffen omdat ze te vroeg vuurwerk afsteken, dan kunnen we dit niet over onze kant laten gaan“, aldus de politie IJsselland. Ook onderneemt de gemeente stappen tegen muziekzender TMF.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen