Ali B. wil naam zuiveren

Geplaatst op za 30 dec 2006 om 10:34

Ali B zegt dat het tijdstip van de begrafenis niet overeenkomt met het tijdstip waarop hij een driehonderdduizendklapper afstak afge- lopen woensdag in Staphorst. Dat meldt De Telegraaf. Ali B deed dat woensdag als ludiek bedoelde actie rond de lancering van de nieuwe radiozender TMF Radio. Het gerucht ging dat op datzelfde moment de begrafenis van een negentienjarige jongen plaatsvond, enkele honderden meters verderop. “Ik heb de moeder van de jongen opgebeld om mijn excuses aan te bieden.

Ali B vervolgt in de krant: “Zij onderbak mij en vroeg hoe laat we het vuurwerk hadden afgestoken. ‘Om twaalf uur’, zei ik. ‘Wij waren om twaalf uur nog in Meppel’, vertelde ze me toen.” De familie was pas rond 14.00 uur in Staphorst aangekomen, toen was Ali B alweer thuis. De begrafenis vond om 15.00 uur plaats.

Hetty van der Klaauw-Muller, de moeder van de overleden jongen, is blij met de excuses van Ali B. “Ik stel het zeer op prijs dat hij heeft gebeld. Ik heb hem gevraagd hoe laat hij dat vuurwerk heeft aangestoken en begreep dat dat om 12.00 uur was. Toen waren we dus in Meppel“, aldus Hetty in De Stentor. “Ali B zei tegen me dat hij zich gebruikt voelde door TMF. Hij wist niet waarom de lancering in Staphorst was en hij wist niet van dat vuurwerk en niet van de begrafenis van Koenraad. Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat waardeer ik.” Hetty snapt de commotie rondom het voorval niet zo. “Ik heb dat vuurwerk ook helemaal niet gehoord.

Hetty van der Klaauw-Muller vindt het hele verhaal overigens maar vreemd. “Ik kom zelf niet uit Staphorst, maar mijn man wel en ik woon hier echt fijn. Ik zit hier goed op mijn plek. De gemeenschap is na het ongeluk van Koenraad zó om ons heen komen staan. Die warmte doet ons goed. Het is dan ook extra pijnlijk om te horen dat TMF Staphorst tot saai dorp bestempeld. Ik wil écht recht doen aan Staphorst en vertellen hoe het saamhorigheidsgevoel in het dorp ons sterkt.

Overigens wordt Ali B wel strafrechtelijk vervolgd voor het illegaal afsteken van vuur- werk in Staphorst. “Als we jongeren bestraffen omdat ze te vroeg vuurwerk afsteken, dan kunnen we dit niet over onze kant laten gaan“, aldus de politie IJsselland. Ook onderneemt de gemeente stappen tegen muziekzender TMF.
11 Reacties op “Ali B. wil naam zuiveren”


 1. René(van Gee)

  Ik zei het al een kwajongensstreek met veel misverstanden er om heen. Wat je ook van Ali mag vinden het is een goeie gozer. TMF heeft haar doel bereikt e Ali voelt zich misbruikt.

  Nu maar hopen dat het wat wordt met dat radiostation. Ik denk het niet want radiostations alleen op de kabel en op internet zijn meestal geen succes. Voor een echt goed radiostation is een etherfrequentie echt een must.

 2. Theo

  Kwajongensstreken ontstaan spontaan bij kinderen tot een jaar of 11, (de naam zegt het al) en worden niet georganiseerd door een radiozender en uitgevoerd door een vent die inmiddels ook gewoon 25 is maar voor de media blijft doen alsof hij de Marokkaanse alterego van Pietje Bel is.

  Begrafenis of geen begrafenis, het blijft laffe en goedkope aktie van TMF om een beetje publiciteit te vergaren voor hun marginale radiozendertje.

 3. René(van Gee)

  @Theo

  Ja Theo, ne weten we het wel. ;-)

 4. Theo

  @Rene

  Zo’n soort reaktie had ik bij jou dus ook :D
  Vandaar dat ik er (toch ook) weer even op moest reageren.
  Je gelijk willen blijven halen is kinderachtig (zowel voor jou als voor mij)
  Daarom houden we er nu maar over op!! ;)

 5. Martijnjdd

  Het siert Ali B wel dat hij die ouders heeft gebeld, maar ik geloof er niets van dat hij niet wist waarom TMF voor Staphorst koos. Je kan op je oud-Hollandse klompen aanvoelen dat het om pure provocatie ging.

 6. Kay

  En dan zegt die Ali dat hij vuurwerk haat en dat het duur is. Tuuuuurlijk, ook binnenzitten met nieuwjaar dus?

 7. Johan

  ik vond het toch al vreemd dat Ali B alle schuld in zijn Nikes geschoven kreeg, terwijl ik TMF echt als hoofdverantwoordelijke zie.

 8. klapklap

  ik snap er niks van maar meteen een morakaantje beschuldegen is zeker dom MTF zijn de schuldegen dus maak nie van een vlieg een olifant

 9. [dannyºlinkers).nl - Gezellig 2007!

  morakaantje? beschuldegen? MTF? schuldegen?
  en het is van een MUG een olifant maken!

 10. Sil

  Wat ik veel erger vindt is dat de politie en de burgemeester van Staphorst ten onrechte het bericht dat Ali B vuurwerk zou hebben afgestoken in de buurt van een rouwstoet bevestigd hebben. Deze hadden toch echt moeten weten dat de rouwstoet op dat moment nog in Meppel stond… Staphorst, kleinzielig dorp waar alles op de kop stond omdat Normaal daar een optreden had, en de wethouder met de grootste mond vooraan stond met een pilsje in zijn hand. Toen TV Oost hem in beeld kreeg, was deze wethouder niet blij, en dan schrijf ik zijn reactie nog op een ‘christelijke’ manier….

 11. esmee

  ik vind het gewoon belagelijk, van MTF laat ali B lekker met rust.
  ze hebben toch genoeg bewijs dat het vuurwerk ruim voor de begrafenis is afgestoken. WAT IS HET PROBLEEM???
  ze maken van een klein mugje een HELE grote olifant

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.