Studio Sport-baas: ‘Villa BvD kind van de rekening’

Studio Sportzomer blijkt vooralsnog met zo’n anderhalf miljoen kijkers het populairste WK-programma op de late avond. Talpa’s Villa BvD komt niet verder dan een magere 400.000 kijkers. “Barend en Van Dorp zijn goede journalisten. Ze maken een ander programma dan wij“, zegt Studio Sport-baas Maarten Nooter in het AD. “Ze hebben publiek, optredens van artiesten en vooral heel veel gasten aan tafel. Wij gaan voor de inhoud. Bij Sportzomer zie je voornamelijk gasten die echt verstand van voetbal hebben. Zoals Frank de Boer, Arie Haan en Bert van Marwijk.

Nooter denkt dat een vrouw aan de Studio Sportzomer-tafel wel eens leuk zou zijn. “Voor het gebrek aan vrouwen schamen we ons wel een beetje. Maar het is gewoon verschrikkelijk moeilijk om een deskundige vrouw vast te leggen. Ze zijn er wel, maar die hebben dan weer net geen tijd om langs te komen.

Nooter verwacht dat Studio Sportzomer tot het einde van het WK het populairste praatprogramma zal blijven. “In Portugal twee jaar geleden tijdens het EK scoorde SBS 6 onder de maat. Die hadden toen een programma met onder meer Louis van Gaal. Nu is Villa BvD duidelijk het kind van de rekening. Terwijl SBS verrassend overeind blijft met Hart voor Oranje.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen