Ruim 11 miljoen kijkers Nederland-Portugal

Geplaatst op di 27 jun 2006 om 7:59De afbeelding “http://i.eurosport.com/2006/06/26/291280-1218693-317-238.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.In totaal 11,1 miljoen Neder- landers hebben zondagavond op z’n minst een deel van de wedstrijd Nederland – Portugal gezien. Dat meldt het ANP. Het is daarmee de best bekeken wedstrijd van het WK 2006 in Duitsland tot nu toe. Bovendien komt dit laatste Oranje-duel op het WK Voetbal 2006 in de top 5 van de best bekeken voetbal- wedstrijden van de afgelopen tien jaar, aldus de NOS.

Van de 11,1 miljoen mensen keken er 10,33 miljoen in eigen huis (of op visite bij anderen), 542.000 mensen keken in een café, 47.000 mensen op hun werk en 222.000 mensen volgden de wedstrijd elders. Het kijkcijfer geeft het aantal mensen weer dat op z’n minst een gedeelte van de wedstrijd heeft gezien.


19 Reacties op “Ruim 11 miljoen kijkers Nederland-Portugal”


 1. s.aalbersberg

  Ja wat moet je daar over zeggen, dat er toch ook nog mensen niet keken.
  Ik ben wel benieuwd naar die andere 5 wedstrijden in de top 5!
  groeten Sjaco

 2. tvmannetje

  Mooi laatste cijfer… en nu is het voorbij.

 3. Talpafan.nl

  Je hebt er zo weinig aan als Oranje er uit ligt!!

 4. N.V.

  Nieuws uit België: Nederland 2 had 403.000 Vlaamse kijkers, terwijl er op Kanaal 2 slechts 560.000 kijkers waren. Dit zegt toch echt wel iets over de kwaliteit waarop Kanaal 2 de matchen brengt.

 5. Don Juan

  @s.aalbergsberg
  U vroeg zich af of er nog mensen waren die niet naar NL-Portugal keken. Nou, ik en mijn bloedmooie, voluptueuze vriendin van 21 hadden zondagavond j.l. iets beters te doen dan voetballuh kijkuh. Snapt U wel ?

 6. René

  @Don Juan

  Je blindengeleide hond uitlaten? :P

 7. Don Juan

  @Rene

  Bijna goed. Nee, we waren druk bezig Douwe Egberts punten te tellen :)

 8. Jantje

  @Don Juan,

  Aha vandaar dat Nederland uit het WK ligt…

 9. Jorzz

  Zozo :P Best een aardige score

 10. Johan

  ik zet er grote vraagtekens bij die aantallen, mij is het verschil in kijkcijfers tussen NL en Duitsland te groot.
  In Duitsland kijkt hooguit 30% van de bevolking naar het voetballen, hier bijna 75%.
  Een van die 2 klopt niet.

  Jaren geleden is er in Duitsland al eens een kijkijferrel geweest, toen kwamen 2 bureau’s met verschillende kijkcijfers.

  Off Topic

  Ik las laatst ergens dat Michelle Hunziger, de voorganger van Tooske in Duitsland, in Italie dagelijks 14 miljoen kijkers trekt

 11. Ik

  Snik, wat boeien de kijkcijfers als ze eruit liggen :'(

 12. Maurits

  Ik vind dit wel erg apart..
  Dat betekend dat maar 5 miljoen mensen niet gekeken hebben..
  Dat kan toch niet?

 13. Martijnjdd

  Quoot van NV: Nieuws uit België: Nederland 2 had 403.000 Vlaamse kijkers, terwijl er op Kanaal 2 slechts 560.000 kijkers waren. Dit zegt toch echt wel iets over de kwaliteit waarop Kanaal 2 de matchen brengt.

  Dat hoeft natuurlijk niet.
  Als België meedoet en het is op een open kanaal (voor ons) te zien, zou ik ook kiezen voor de Belgische zender, omdat je dan meer meeleeft met zo’n team i.p.v. bij een neutraal commentaar.

 14. Craig

  Ik vind die vent die commentaar geeft bij Nederland 2 echt niks. Ik kijk altijd op Sport1.

 15. Snow

  Je moet ook radio 1 aanzetten en het geluid van de tv uit. Dat is pas een wedstrijd beleven.

 16. Babs

  @Johan – Meen eens. Ik geloof deze cijfers ook niet (uberhaupt zo mijn bedenkingen over het NL kijkcijfer systeem). Het is in verhouding teveel. Bovendien berust de bovenstaande propaganda van de NOS op aannames en schattingen. Zeker niet op keiharde cijfers. En zelfs die cijfers komen voort uit 1200 huishoudens. Dat verbleekt ten opzichte van de realiteit; 5,6 miljoen huishoudens. Daarnaast gaat de werving en selectie hiervan via Infomart. Het bedrijf dat ook onderzoek doet voor RTL nieuws. Daarmee wil ik ze niet van kwaadbloed beschuldigen, dat geloof ik ook niet, maar ik vind dat het syteem achter de kijkcijfers en de partijen op geen enkele wijze verbonden mogen zijn aan de individuele omroepen. Zo vind ik het ook volslagen debiel dat als (bv) de Volkskrant een achtergrond artikel doet over de kijkcijfers van (bv) GTST ze de kijkcijferdienst van de PO gebruiken als objectieve bron (die dan uiteraard niet de voor RTL b20-49 belangrijke cijfers noemt). Er moeten echt duidelijkere afspraken komen over cijfer publicaties en registraties.

 17. Mike

  @ Maurits. Ik denk dat het best kan. Van de twee allochtonen die ik gisteren gesproken heb, hebben beiden niet gekeken. En beiden vonden het leuk dat Nederland eruit was.

 18. Hickson-realestate

  Ik was er één van!

 19. Upton vastgoed

  Me too.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.