Margreet Spijker geeft Johan Derksen tik op vingers: ‘Heel kwalijk’

Margreet Spijker, presentatiecoach bij de omstreden omroep WNL, geeft Johan Derksen een flinke tik op de vingers. Hij vindt het schandalig hoe hij zich uit heeft gelaten over Merel Ek.

Margreet Spijker, Bert Huisjes en Johan Derksen © SBS, NPO

Het is geen geheim dat Johan Derksen er nogal conservatieve meningen op nahoudt als het gaat over grensoverschrijdend gedrag. Een bekende man die wangedrag vertoont of heeft vertoond kan er eigenlijk wel van uitgaan dat de VI-ster voor hem in de bres springt. Ook WNL-baas Bert Huisjes krijgt steun van Johan.

Rancuneus?

Johan vindt het schandalig hoe bekende vrouwen als Eva Jinek, Merel Westrik en Margreet Spijker zich hebben uitgesproken tegen de omroepbobo. “Ik zag een mevrouw in de krant staan die twaalf jaar na dato nog eist dat hij er metéén uitgerot wordt. Ik weet niet hoe dat mens heet”, zei hij over die laatste. “Spijker, ja.”

Hij vervolgde: “Ik ken d’r niet, maar twaalf jaar na dato is ze nog zó ontzettend rancuneus, maar zij heeft nu een baan omdat diezelfde Bert haar ooit een kans gegeven heeft.”

Wat vindt Margreet?

Wat vindt Margreet daar nou van? “Johan Derksen had er uiteraard van alles over te zeggen toen ik Bert Huisjes opriep niet terug te keren bij WNL. Daar kon ik toen nog wel om lachen; Johan doet nostalgische mededelingen. Ik neem hem niet serieus”, zegt ze in De Telegraaf.

“Wel heel kwalijk vind ik dat hij Merel Ek dreigde te ontslaan als ze zwanger zou worden en dat hij Kamerlid Habtamu de Hoop discrimineerde. Dat gaat alle grenzen over.”

Presentatiecoach

Opvallend is dat Margreet nog altijd als presentatiecoach werkt voor WNL. “Mocht hij terugkomen, wat ik niet verwacht, dan vlieg ik er honderd procent zeker alsnog uit.”

Wel heeft Bert de podcast die ze maakte met Mark Koster afgepakt na een kritisch stuk van hem over de publieke omroep. “Wel mocht ik presentatiecoach blijven. ’Ach, anders kom jij misschien in de bijstand, hè?’ zei hij, doelend op zijn lange arm bij de NPO.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de uitspraken van Johan Derksen over grensoverschrijdend gedrag vermoeiend worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen