Ongemak: Sven en Tijs na mediaruzie weer aan één tafel bij Op1

Een ongemakkelijk weerzien: Sven Kockelmann en Tijs van den Brink zaten gisterenavond voor het eerst sinds hun heftige mediaruzie weer aan één tafel. “Er is niets over gezegd.”

Sven Kockelmann en Tijs van den Brink © NPO

Sven Kockelmann en Tijs van den Brink hebben een tijdje samen de ‘politieke vrijdag’ van Op1 gepresenteerd, maar dat is op een heel vervelende manier afgelopen. Tijs dacht dat het een tijdelijk opzetje was en dat ze daarna gewoon weer verder zouden gaan in hun eigenlijke duo’s, maar Sven ging stiekem – zonder iets te zeggen – in zijn eentje verder.

Tegenover elkaar

Het is voor Tijs echt heel vervelend overgekomen, alsof hij door Sven ongewenst werd bevonden. De EO-ster heeft er echt heel erg mee gezeten en hoopte op een belletje van Sven, maar die kwam nooit, zelfs niet na interventie door tv-collega Wilfred Genee. Sven liet Tijs gewoon zitten en weigerde enige verantwoording af te leggen.

Een half jaar na hun samenwerking zaten Sven en Tijs gisterenavond voor het eerst weer samen aan één tafel, namelijk tijdens de slotuitzending van Op1. Sven zat voor de kijker links, Tijs recht tegenover hem, voor de kijker rechts. Sven droeg een zakelijk, grijs colbertje en Tijs een blauw overhemd. Af en toe keek hij heel zuinig.

Geen enkel woord

Tv-autoriteit Tina Nijkamp vindt de positie aan tafel van beide heren veelzeggend. “Wel tegenover, en niet naast elkaar. Over de ‘kwestie’ werd ook met geen woord gerept…”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Tina vindt het ongemakkelijk. “De aflevering werd gekenmerkt door de vele volle wijnglazen op tafel en de gesprekken tussen de presentatoren over hun ‘memorabele’ momenten. Geen kritische vragen, en de olifant in de kamer (hebben Tijs en Sven het al uitgepraat?) werd niet benoemd.”

Hilversum 1996

Die laatste Op1 was niet veel, aldus Tina. “Deze laatste Op1-uitzending was eigenlijk vooral gemaakt voor de presentatoren en het team zelf. En om te vertellen aan de kijkers dat het WEL een goed programma was. Helemaal Hilversum 1996.”

“Jammer. Geen enkele zelfreflectie. Waar waren de vragen aan elkaar: waarom denk jij dat het NIET gelukt is? Waar hebben we het laten liggen? Waarom keken er te weinig mensen?”

Laatste aflevering

Hoeveel mensen keken er naar de laatste aflevering? “De allerlaatste Op1, aflevering 1.142, scoorde exact zoals meestal: tussen de 400 en 500 duizend kijkers: 470 duizend kijkers.”

De meest bekeken talkshow van de avond was de Hélène Hendriks-show De Oranjezomer met ruim 1 miljoen kijkers. Renze had er 722 duizend.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen