Daphne Bunskoek zet Johan Derksen op plek: ‘Zelf megasalaris!’

Daphne Bunskoek, een van de presentatrices van RTL Boulevard, vindt de kritiek van Johan Derksen op de nieuwe uitzendlocatie van Eva Jinek overdreven. “Zelf een megasalaris!”

Johan Derksen en Daphne Bunskoek © SBS, RTL

Het stoort Johan Derksen mateloos dat Eva Jinek haar nieuwe NPO 1-talkshow vanuit Amsterdam gaat maken. De presentatrice had er ook voor kunnen kiezen om net als Sophie & Jeroen uit te zenden vanuit de Hilversumse Studio 3, maar dat is allemaal heel erg achenebbisj, dus dat zag ze niet zitten. “Een schande. Met publiek geld!”, aldus Johan.

Megasalaris

Daphne Bunskoek vindt het een beetje vermoeiend dat iemand met zó’n hoog salaris, dat uiteindelijk – via reclamegelden – óók wordt betaald door de consument, met dit commentaar komt. “Nou, wellicht kunnen de mannen iets bijdragen vanuit hun eigen megasalaris en dan komt het ook wel goed”, sneert ze in RTL Boulevard.

Tv-autoriteit Tina Nijkamp zegt in een item in de showrubriek: “Ik denk eigenlijk dat ze na één seizoen Jinek er helemaal klaar mee zijn in het midden van Amsterdam en dat ze zelfs terugverlangen naar Hilversum, omdat het veel makkelijker is met parkeren, veel minder kosten en omdat het gewoon veel meer voordelen heeft.”

Terugverlangen

Overdreven, aldus Daphne. “Nou, ik weet niet of ze massaal terugverlangen naar Hilversum, maar ik zou zeggen: ik vind het een hoop ophef om iets waarvan ik denk: ja, die vrouw wil een goed programma neerzetten, die heeft er ook een inhoudelijk gevoel bij om in Amsterdam te zitten…”

Verslaggever Aran Bade: “Je kunt je afvragen: is dat echt zo? De mannen van VI zitten gewoon in Hilversum en hebben elke avond volle bak en daar wordt gewoon heel veel plezier gemaakt. De vraag is of de sfeer belangrijk is voor de kwaliteit van het programma dat Eva wil gaan maken.”

Bunker

Daphne denkt van wel. “Het wordt meer een cultuurprogramma heb ik begrepen, hè? Ik kan me wel voorstellen: je komt daar aan… En buiten dat, ik denk ook dat zij wel iets te eisen heeft. De publieke omroep wil graag Eva Jinek, ze krijgt daar veel minder betaald dan bij de commerciëlen…”

Aran: “Ja, in die zin heeft ze echt een pakket eisen op tafel gelegd en dat snap ik ook. Het moet gewoon wat weelderiger dan dat Op1. Dat schijnt echt gewoon een soort bunker geweest te zijn met Oost-Duitse toiletten waar Angela de Jong met haar knieën tegen de deur aan heeft gezeten.”

Daphne: “Nee, dat is niet sfeerverhogend. Hahaha.”

Grachtengordel

Het is volgens Johan heel erg grachtengordel dat Eva voor Amsterdam kiest. Daphne: “Ik vind dat ‘grachtengordel’ ook een beetje flauw, omdat ik ook denk: Amsterdam is onze hoofdstad, hè. Het is meer dan een grachtengordel. Daar gebeuren heel veel dingen op alle niveaus.”

Clarice Stenger, wijzend op het Amsterdamse videodecor van Boulevard zelf: “Het geeft ook een beetje de urgentie aan om het vanuit een hoofdstad te doen. Dat doen wij toch ook?”

Oude troep

Showkenner Eric de Munck steunt Eva. “Ik vind het ook een beetje flauw dat nu die hele bezuinigingen die er bij de NPO moeten komen, dat Eva Jinek daar een soort kop-van-jut van is. Natuurlijk wil zij niet in die afgedankte studio van Op1 zitten. Dat is oude troep!”

Daphne: “Nou, mijn belastingcentjes, en dat zijn er heel veel, mogen allemaal naar deze nieuwe studio.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in dit conflict?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen