Angela de Jong steunt Eva Jinek wél: ‘Oude, stinkende toiletten’

Angela de Jong begrijpt het wél dat Eva Jinek geen zin heeft om de Hilversumse Studio 3 te delen met Sophie & Jeroen. “Je hebt daar ook allemaal van die oude, stinkende toiletten.”

Angela de Jong en Eva Jinek © RTL

Het is al in kannen en kruiken: Eva Jinek begint haar nieuwe talkshow in de vooravond van NPO 1 na de zomer vanuit Amsterdam, waar er een studio is gehuurd in De Hallen. Het is wat lastig bereikbaar en het is wederom in Amsterdam, maar het is wel veel sfeervoller en voor gasten een stuk aantrekkelijker dan die aftandse Studio 3 in Hilversum.

Duitse bunker

Althans, dat vindt Angela de Jong. Zij schuift regelmatig aan in talkshows en begrijpt wel dat Eva geen zin had om die sfeerloze studio te delen met Sophie & Jeroen, ondanks dat haar verhuizing naar Amsterdam volgens het AD zo’n 2 miljoen euro schijnt te kosten, iets dat overigens wordt tegengesproken door de NPO.

Johan Derksen is Eva gelijk gaan bashen, maar het is van haar best te begrijpen, vindt Angela. Zij zegt in de AD Mediapodcast: “Ik weet wel dat de studio waar Op1 en Jeroen & Sophie wordt opgenomen, dat is echt een Oost-Duitse bunker. Die is zo sfeerloos.”

Oude toiletten

Die studio is toch voor tonnen verbouwd? “Maar daar zijn ze wel de wc’s bij vergeten, want dat zijn kinder-wc’s uit het Oost-Duitse tijdperk. Ja, echt serieus. Daar verbaas ik me echt iedere keer weer over. Je zit ook echt met je knieën zo ongeveer in je nek tegen de deur aan gepropt. Ze zijn heel oud en ze stinken ook.”

Angela komt er niet graag. “Ik ben nog speciaal even gedag wezen zeggen tegen de wc’tjes toen ik de laatste keer bij Op1 zat. Ik dacht: nou, dit ga ik niet missen in ieder geval.”

Crematorium

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink heeft eveneens begrip voor Eva. “We hebben ook altijd gezegd dat Op1 een soort crematoriumzaal is. Je wil ook een beetje sfeer hebben. Dat snap ik ook wel.”

Collega Rob Goossens: “Nee, die snap ik ook, maar het geeft wel aan dat Eva Jinek gewoon alles heeft mogen vragen om die overstap naar de NPO terug mogelijk te maken.”

Daphne Bunskoek: “Good for her.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u ook een andere locatie eisen als u Eva Jinek was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen