Eva Jinek gebasht door Johan Derksen: ‘Schaam je diep, vrouw!’

Eva Jinek krijgt weer eens talkshowcollega Johan Derksen over zich heen. Volgens de VI-ster is het schandalig dat ze gaat uitzenden vanuit Amsterdam. “Het is gewoon een schande!”

Johan Derksen en Eva Jinek © SBS, NPO

De terugkeer van Eva Jinek naar de publieke omroep is een zegen voor de vooravond van NPO 1. Kennelijk heeft ze wel als voorwaarde gesteld dat ze geen zin heeft om uit te zenden vanuit de studio van Op1 en Sophie & Jeroen, want dat is een verschrikkelijk bedompte bedoening. Haar show zal vanuit De Hallen komen, dat middenin Amsterdam ligt.

Twee miljoen euro

Het AD heeft nu een heel stuk geschreven over hoeveel extra geld het wel niet kost nu Eva niet de studio gaat delen met Sophie & Jeroen, maar een eigen ruimte gaat afhuren. “Niemand wil het officieel bevestigen, maar ingewijden komen allemaal tot dezelfde ruwe rekensom: tegen de 2 miljoen euro per tv-seizoen, een slordige 150 afleveringen.”

Volgens de NPO klopt die berekening niet, al zijn er natuurlijk wel extra kosten gemoeid met de andere locatie. De krant laat allemaal anonieme insiders aan het woord die het belachelijk vinden. BnnVara is ook boos, maar volgens AvroTros is de locatie logisch: Eva gaat volop mikken op culturele onderwerpen, en cultuur vind je nou eenmaal meer in Amsterdam.

Johan pissig

Johan Derksen heeft zich helemaal op laten naaien door dat artikel in de krant en gaat in Vandaag Inside Oranje tekeer tegen Eva. “Een schande. Met publiek geld! Het kost twee miljoen per jaar extra en die mevrouw, die presentatrice, die moet zich diep schamen. Ja, Jinek.”

Zelf is Johan een echte provincieman en alles wat te veel naar de hoofdstad neigt, keurt hij steevast af. “Ja, ik vind het een klap in het gezicht van de rest van Nederland, want er wordt weer uitgegaan van: het gebeurt in Amsterdam en de rest speelt verder geen rol, want in Amsterdam zijn alle culturele winkels.”

Lege studio’s

Het is geen geheim dat Vandaag Inside en Eva een lelijke geschiedenis met elkaar hebben – de heren beschuldigden haar er ooit van te hebben gedanst op hun tijdelijke graf –, dus Wilfred Genee pookt het vuurtje maar al te graag op: “Alle programma’s waren juist naar Hilversum verplaatst, maar dit programma gaat in De Hallen plaatsvinden.”

Johan briest: “Er staan studio’s leeg, je kunt hier parkeren. Het is weer een grachtengordelprogramma! (…) Het is waarschijnlijk dezelfde cultuur als Der Theo van Theo Maassen, waar ook geen hond naar kijkt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek wil niet in een Hilversums crematorium, maar vanuit Amsterdam uitzenden. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen