Wilfred Genee: ‘Jack van Gelder haalt Rutger Castricum in: pijnlijk’

Wilfred Genee vindt het ‘pijnlijk’ dat Rutger Castricum zo snel is ingehaald door Jack van Gelder als de favoriete sidekick van Hélène Hendriks. “Denk jij veel na over je carrière?”

Rutger Castricum en Wilfred Genee © SBS

Rutger Castricum is de afgelopen tijd niet bepaald de meest populaire tv-persoonlijkheid van Nederland gebleken. Vooral de mate waarin de kijkers van Hélène Hendriks liever Jack van Gelder dan hem zagen als vaste sidekick, móet hem onderhuids toch wel wat pijn hebben gedaan. Wilfred Genee confronteert hem er opnieuw mee.

‘Toch best pijnlijk’

Wilfred plaagde Rutger er al mee in de tv-uitzending van Vandaag Inside Oranje, maar hij gaat erop door in de rubriek In De Wandelgangen. “Denk jij veel na over je carrière de laatste tijd, of niet?”, vraat hij.

De PowNed-presentator daarop: “Over mijn carrière? Daar heb je het alsmaar over, ja.”

Wilfred: “Nou ja, goed, omdat, kijk, die Jack is jou voorbij. Die is jou gewoon voorbijgestreefd op 80-jarige leeftijd. Dat is toch best pijnlijk. Hoe zie je dat zelf verdergaan? Vind je het lastig? Even eerlijk gewoon.”

‘Niet mee bezig’

De reactie van Rutger is nonchalant. “Hahahaha. Nee, nee, nee. Nee, man. Ik vind mijn werk wat ik doe gewoon echt hartstikke leuk en wat ik bij Hélène doe, dat vind ik ook echt hartstikke leuk, maar ik ben niet bezig met: wanneer zit hij en wanneer ik? Dat zou wat zijn zeg.”

Wilfred: “Je trekt je niet aan wat er geschreven en gezegd wordt? Daar ben je niet gevoelig voor? Ook niet wat er in columns verschijnt en wat mensen van je vinden?”

Gevoelig

Heel soms is Rutger er wél gevoelig voor, geeft hij toe. “Nou, ik ben er alleen gevoelig voor als er dingen zijn waarvan ik denk: dat voel ik wel zo, daar ben ik het mee eens en dat heb ik niet goed gedaan. Als mijn vader het dan ook zegt, als mijn vrouw het dan ook zegt of vrienden, en dat het dan ook in een column staat, dan vind ik het wel kut.”

Waarom dan? “Want dan denk ik: dat heb je gewoon niet goed gedaan.”

‘Wel balen’

Wilfred vindt dat gek. “Maar hoezo kut? Het kan toch ook leerzaam zijn?”

Rutger: “Natuurlijk. Dat is het ook. Maar je baalt toch wel als er iets is waarvan je zelf al denkt: nou, dat was niet zo. Dan staat het ook in de krant en dat vind ik dan wel minder.”

Wilfred: “Ja, maar als je het toch al wist, dan klopt het toch gewoon?”

Rutger: “Nou, dan ben ik openhartig en is het weer niet goed!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jack van Gelder ook naar Vandaag Inside halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen