Ali B wil ook geen enkelband, voorstel Gordon direct afgeschoten

Bart Swier, de advocaat van Ali B, is niet bepaald enthousiast over het voorstel van Gordon om de rapper een enkelband te geven. “Maar het is op zichzelf een sympathiek idee.”

Gordon en Ali B © SBS

Er is een serieuze kans dat Ali B voor meerdere jaren achter de tralies verdwijnt. De misbruikzaak die er tegen hem loopt is buitengewoon ernstig en het lijkt erop dat het Openbaar Ministerie een sterke zaak heeft. Het zou een drama betekenen voor het privéleven van de rapper, omdat hij ook nog opgroeiende kinderen heeft.

Geen enkelband

Hoewel Ali steeds roept dat hij een groot vertrouwen heeft in de rechterlijke macht, stopt dat vertrouwen kennelijk bij een veroordeling. Élke straf zal hij namelijk aanvechten met een hoger beroep, zo is al aangekondigd. En ook het plan van Gordon om de rapper met een enkelband naar huis te sturen wordt niet met gejuich ontvangen.

Bart Swier, de advocaat van Ali, vertelt in Weekend dat ook dit geen optie is. “Ali ontkent dat hij een vrouw heeft aangerand of verkracht. Als de rechtbank ons pleidooi volgt en van oordeel is dat daar onvoldoende bewijs voor is, moet er vrijspraak volgen. En dus geen straf, ook niet in de vorm van een enkelband.”

Sympathiek idee

Het idee van Gordon is wel warmhartig, vindt de strafpleiter. “Op zichzelf staand, als iemand wordt veroordeeld, is het een sympathiek idee om onder een omstandigheid als een gezinssituatie een thuisdetentie op te leggen met een enkelband.”

Is detentie met een kuisheidsgordel eigenlijk niet een beter idee? Ali wordt immers een seksueel roofdier genoemd. Een onzinkwalificatie, vindt Bart. “Daar bestaat geen juridische definitie voor. Ik vind de term tendentieus en tamelijk vervelend.”

Seksuele narcist

Kan Bart wel leven met de omschrijving van seksuele narcist? Iemand die alleen plezier wil ontvangen en niet aan de tegenpartij denkt? “Nee, hij heeft het zeker niet zo benoemd.”

“Nogmaals, ik ben een advocaat, ik ga niet over allerlei psychologische diagnoses of dat er kwalificaties van toepassing zijn. Dus daar ga ik geen antwoord op geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een enkelband voor Ali B schandalig vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen