Manuëla Kemp weet nog niet wat er met haar aan de hand is

Manuëla Kemp weet op dit moment nog steeds niet wat er precies met haar aan de hand is. Ze gaat door een hele medische molen heen sinds haar spraakmakende incident op de radio.

Manuëla Kemp © Janita Sassen/MAX

Er kwam twee maanden geleden een abrupt einde aan het radiowerk van Manuëla Kemp, toen ze live in haar uitzending niet meer uit haar woorden kwam en vroegtijdig de studio verliet. Gisteren werd duidelijk dat ze helemaal niet meer terugkeert op de radio; haar radioprogramma met Henkjan Smits houdt op te bestaan.

Rust en tijd

Aanvankelijk werd gespeculeerd over eventueel dronkenschap tijdens de radio-uitzending, maar het gaat volgens Manuëla om gezondheidsproblemen. “Dag lieve luisteraars, hier is Manuela. Helaas ben ik al een tijdje afwezig van de radio. Dat hebben jullie ook wel gemerkt”, zei ze gisteren in een audioboodschap op de radio.

Ze vervolgde: “Ik ben eerst ziek geweest en ik had ook echt wat tijd voor mezelf nodig. In goed overleg met Omroep MAX heb ik besloten om die rust en tijd voor mezelf nog voort te zetten en niet meer terug te keren bij dit programma. Ik geniet nu ook van even wat tijd en dat is na veertig jaar werken soms gewoon even nodig.”

Medische molen

Er wordt medisch onderzoek verricht, vertelt Patty Brard aan de desk van Shownieuws. “Het klinkt een beetje als een burn-out. Ik heb haar vanmiddag gesproken en ze moet een aantal onderzoeken doen omdat ze eigenlijk niet weten wat er met haar aan de hand is, behalve dat ze 40 jaar lang achter elkaar gewerkt heeft.”

Ze vervolgt: “Ze is zichzelf natuurlijk ook heus wel een beetje te buiten gegaan af en toe, ze heeft feestend roofbouw op haar lichaam gepleegd af en toe, waar ik een groot gedeelte van de tijd bij aanwezig was. Ze is gewoon oververmoeid, kapot en gaat door die medische molen heen nu.”

‘Over een maand’

Wanneer weet Manuëla meer over haar gezondheidssituatie? “Eind volgende maand weten we wat er precies met haar is”, zegt Evert Santegoeds.

Patty: “Ze is gewoon op.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen