Peter Plasman klaar met Johan Derksen: ‘Hij valt erg in herhaling’

Topadvocaat Peter Plasman begint een beetje moe te worden van de talkshowmeningen van Johan Derksen. “Hij valt een beetje in herhaling. Ik weet nu wel wat hij ervan vindt.”

Johan Derksen en Peter Plasman © SBS, RTL

Je kunt de meningen van Johan Derksen over bepaalde onderwerpen al van tevoren uittekenen. Hij werd vorig jaar eens vervangen door Özcan Akyol, die alle stokpaardjes van Johan dermate vakkundig van stal haalde dat je niet eens door had dat hij afwezig was. Johans voorspelbaarheid is onderdeel van zijn kracht, maar het wordt sommigen iets te veel…

Gestopt met VI

Topadvocaat Peter Plasman kent de meningen van Johan nu wel. Hij zegt in de VARAgids: “Ik ben een groot voorstander van het vrije woord, maar Johan Derksen valt een beetje in herhaling. Ik weet nu wel wat hij ervan vindt. Dat hij politiek gezien zo zwabbert – eerst VVD, toen FvD, toen BBB, toen NSC – tast zijn geloofwaardigheid aan.”

Peter kijkt er tegenwoordig nooit meer naar en hetzelfde geldt voor alle andere talkshows. “De talkshows vind ik gekwebbel. Het gaat nooit de diepte in. Een onderwerp duurt maximaal tien minuten en dan komt alweer de volgende gast. Vandaag Inside heb ik nog een poos gekeken, maar ook daar ben ik mee gestopt.”

Kopen Zonder Kijken

Soms is voorspelbaarheid juist leuk, aldus Peter. Hij wijst bijvoorbeeld op Kopen Zonder Kijken-ster Bob Sikkes. “Bob is altijd positief. Dan staat hij in een badkamer van drie vierkante meter en dan zegt hij: hier word ik nu heel erg blij van.”

“Wij denken dan altijd: jongen, jij wordt helemaal niet blij van die badkamer, maar hij zegt het élke keer. Het is zo voorspelbaar. Wat me bij andere programma’s tegen gaat staan, dat het altijd hetzelfde is, vind ik bij dit programma juist de kracht, omdat het met die zweem van ironie wordt gebracht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Peter Plasman een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen